7-daagse wandelreis Kent

Over de North Downs Way door de tuin van Engeland

Een mooie, afwisselende wandeling over heuvels, door akkers, weilanden, schilderachtige dorpjes en stadjes als Rochester en Canterbury.

Maak kennis met the typical English way of life. De country side met een geweldige verscheidenheid aan landschappen en bossen, met meer dan vijftig tinten groen! Bij county (het Engelse woord voor graafschap) Kent zul je wellicht denken aan vredige dorpen, lommerrijke laantjes en stille stukjes bos. Her en der liggen verscholen landhuizen omzoomd door fraaie tuinen en boomgaarden. Het gebied wordt de tuin van Engeland genoemd, ideaal om te wandelen en ook om tot rust te komen. Kent is het deel van Engeland dat je binnenrijdt bij Dover, dus de reistijd vanuit Nederland is slechts kort.

In Kent loop je over een flink deel van de North Downs Way: een long distance footpath door fraaie stukjes loofbos met mooie uitzichten over de weidse omgeving. Het landschap is typisch Engels: vele holle weggetjes met hoge heggen langs weiden en akkers die begrensd zijn door muurtjes waarover de wandelroutes soms met trapjes gaan. Het reliëf is glooiend tot heuvelachtig.

Cultuur vind je terug in Rochester met zijn rijke zeevaart verleden en in Canterbury, de hoofdplaats van de Anglicaanse Kerk, met zijn monumentale middeleeuwse kathedraal.

De route is glooiend tot heuvelachtig landschap (toppen tot ca. 100 m) met rivierdalen. Per wandeldag wordt ca. 18 km (ca. 6 uur) afgelegd, altijd is er ook een kortere variant naar keuze.

Kortom: een wandeling door mooie natuur, schilderachtige plaatsjes onderweg met hun oude kerken, vakwerkhuizen, pubs en kronkelige straatjes, een kennismaking met het echte Engelse leven en de pubs, de tearooms met heerlijke lekkernijen en een uniek verblijf in een sfeervol, middeleeuws klooster.

 

Programma

DAG 1
Dit is een reisdag en de aankomstdag. Vertrek is vanuit Breda Station NS naar Aylesford (ca. 375 km) per minibus (10.00-17.30 uur) incl. veerboot Calais-Dover per P&O Ferries. Informatie over de reis en de route door de reisleider.

DAG 2
Wandeling van Otford naar Holly Hill (ca. 18 km/6 uur), naar keuze verlenging/verkorting mogelijk, inlooproute met twee keer een klim, afwisselend door open landschap en bos.

DAG 3
Wandeling van Medway Bridge naar Hollingbourne (ca. 18 km/5,5 uur), naar keuze verlenging/verkorting mogelijk, in het begin vlak, later enkele hoogteverschillen. Een geweldig uitzicht over de Medway Valley, langs de “standing stone” (menhir) Kit’s Coty House.

DAG 4
Aylesford, vrij. Suggestie: bezoek per trein (ca. 5 pond = ca. € 6,-) aan de stad Rochester aan de River Medway, een vriendelijke en historische havenstad, al beschreven door Charles Dickens in zijn “Seven Poor Travellers”, met het Rochester Castle, de Kathedraal, het Guildhall Museum en de Watts Charity (het museum dat ook Poor Travellers heet).

DAG 5
Wandeling van Hollingbourne naar Boughton Lees (ca. 18 km/6 uur), naar keuze verlenging/verkorting mogelijk, via Charing, grotendeels door stil glooiend open terrein

DAG 6
Wandeling van Boughton Lees naar Canterbury (ca. 19 km/7 uur), naar keuze verkorting mogelijk, via Chilham met een 15e eeuwse (!) pub en Chartham. Het eindpunt is de West Gate van de kathedraal; Canterbury heeft ook een gezellige binnenstad met oude straatjes met leuke winkeltjes.

DAG 7
Aylesford-Breda Station NS per minibus (09.00-17.30 uur) incl. veerboot Dover-Calais per P&O Ferries.

 

PRAKTISCH

Aanvang: vertrek maandag circa 10:00 vanuit Breda – aankomst circa 17:30 Aylesford

Einde: vertrek zondag circa 10:00 vanuit Aylesford – aankomst circa 17:30 Breda

Prijs: €595 ,- p.p.

Aanbetaling: 15% van de reissom bij reservering (€90,-) // het restbedrag 6 weken voor vertrek.

De reis is inclusief:

 • Breda Station NS-Aylesford v.v. per minibus incl. veerboot Calais-Dover v.v. per P&O Ferries
 • Verblijf in het gastenverblijf van het klooster in 1- of 2-persoonskamer (logies/ontbijt)
 • 1-persoonskamer GÉÉN toeslag!
 • Reisbegeleider
 • Transfers per minibus
 • Nederlandse routebeschrijving

De reis is exclusief:

 • Overige maaltijden
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten €25,- (indien 1 persoon €12,50)

Aantal deelnemers: de reis gaat door met minimaal 6 personen (maximaal 8)

Data 2018: maandag 28 mei (VOL), maandag 11 juni (NOG MAAR 3 PLAATSEN), maandag 25 juni

 

LOCATIE

We verblijven in het klooster Aylesford Priory.

 • ligging: juist buiten het plaatsje Aylesford, aan het riviertje de Medway, omgeven door een grote tuin met een zwanenvijver
 • faciliteiten: restaurant The Pilgrims Hall, tearoom, pottery en een kruisweg met 14 staties met prachtige afbeeldingen in reliëf
 • kamers: 1- en 2-persoonskamers met gescheiden bedden, sanitair voor algemeen gebruik
 • maaltijden: het ontbijt is inbegrepen, het is mogelijk de avondmaaltijd te gebruiken in het restaurant The Pilgrims Hall of in een pub in de buurt (ca. 500 m.)

INTERESSE?

Lijkt het je ook heerlijk om door het Engelse platteland te lopen en eens uniek te overnachten in een oud klooster? Ga dan mee op één van de volgende data. Na aanmelding (en aanbetaling van €90,-), sturen we je een mail met de bevestiging.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Valérie den Haan

Ben jij een LEVENSLUSTIGE en ACTIEVE 60plusser die volop in het leven staat?
Heb je zin om nieuwe, positieve ervaringen op te doen?
Wil je graag iets bijzonders doen, iets leren of jezelf ontwikkelen?
Lijkt het je leuk om met andere mensen in contact te komen?

Welkom bij 60plusEndus! Een initiatief voor eigentijdse 60plussers met bijzondere, unieke en kwalitatief goede (natuur)belevenissen, workshops, reizen en dagtrips van deze tijd.

Ben jij die ondernemende 60plusser, die een workshop of andere activiteit via ons wil organiseren? Leuk als je contact met ons opneemt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Lees meer Stel een vraag