Beeldhouwen op het strand

Unieke beeldhouwworkshop in Scheveningen

Probeer en leer weer eens wat anders: beeldhouwen aan het strand is een bijzondere ervaring!

De workshop begint om 11.00 met koffie en thee. Na een korte kennismaking gaan we aan de slag. Iedere deelnemer zoekt een steen van ongeveer 3 kilo uit. Dit kunnen diverse soorten zachte stenen zijn, zoals speksteen en serpentijn. De bedoeling is dat je zelf eerst gaat kijken wat je er in ziet. Iedereen zal bij dezelfde steen een andere associatie hebben. Zodra besloten is, wat te gaan maken, gaan we aan de slag. Er worden summiere lijnen neergezet en bijpassend materiaal gegeven. E.e.a. hangt van de hardheid van de steen af.

We beginnen met het weghalen van overbodige steen en gaan steeds fijner werken. Tussendoor kan iedereen naar behoefte eten of drinken bestellen. Om 13.00 wordt er gepauzeerd. Je kunt lunchen bij de strandtent zelf, i1 van de anders strandtenten of zelf wat meenemen en op het strand opeten. Rond 13.45 gaan we weer verder want om het beeldje op tijd af te krijgen moet er flink worden doorgewerkt. Rond 16.00 moet de vorm klaar zijn en is het tijd om te gaan polijsten. Alle krassen moeten nu worden weggeschuurd. Als het werk klaar is, wordt het in de was gezet en uitgewreven tot het prachtig glanst. 

Nog even wat samen drinken en dan is de workshop beeldhouwen afgelopen. Na afloop kun je moe, maar voldaan én met een zelfgemaakt kunstwerk naar huis.

Uiteraard is het mogelijk om de workshop te combineren met een heerlijke strandwandeling, een bezoek aan museum Beelden aan Zee of aan de opgeknapte Pier (met het nieuwe reuzenrad).

 

PRAKTISCH

Aanvang: 11:00

Lunch: 13:00 tot 13:45

Einde: 17:00

Prijs: €75,- p.p. 

Het programma is inclusief:

  • cursusmateriaal
  • kopje thee/koffie

Het programma is exclusief:

  • lunch

Aantal deelnemers: minimaal 5 personen, maximaal 10 personen

Data 2018: zaterdag 7 april

Bijzonderheden: Trek makkelijke kleding en schoenen aan. Beeldhouwen in steen is helaas niet geschikt voor mensen met astma. Alle benodigde gereedschappen zijn aanwezig. 

 

LOCATIE

Sol Beach een van de meest bekende strandpaviljoens in Scheveningen met een relaxte sfeer. Bij minder goed weer wordt er overdekt gewerkt.

Auto/parkeren: Vanaf de snelweg volg je de borden richting Scheveningen badplaats. Er zijn diverse parkeergarages op loopafstand van strandtent Sol en de boulevard.

Openbaar vervoer: vanaf station Den Haag Centraal neem je tram 9 naar Scheveningen en stap je uit bij het Kurhaus of het Circustheater. Vanaf daar loop je over de boulevard in een kleine 10 minuten naar strandtent Sol. Ook kun je vanaf het centrum van Den Haag tram 1 nemen en uitstappen bij museum Beelden aan Zee. Vanaf hier is het circa 5 minuten lopen.

 

WIE

Kunstenares, beeldhouwster en eigenaresse van Art On Tour, Marianne den Otter, is al 25 jaar een bekende beeldhouwster en geeft al jaren diverse workshops. Zij werkt sinds 1990 in steen en in 1997 besloot zij haar eigen atelier te beginnen. Marianne werkt in diverse soorten zoals speksteen, albast, serpentijn, springstone, kalksteen en marmer. Voor haar is de samenwerking met het eeuwenoude materiaal een dagelijkse ontdekkingsreis. Thema’s als geboorte en dood, liefde en eenzaamheid en innerlijke kracht worden veel gebruikt. Marianne exposeert regelmatig in beeldentuinen en galeries. Haar begeleiding is heel persoonlijk en ervaring is niet nodig.

INTERESSE?

Je eigen beeld maken, hoe bijzonder is dat! Ga mee op één van de volgende data:

 

Klik op de foto's om ze te vergroten

Valérie den Haan

Ben jij een LEVENSLUSTIGE en ACTIEVE 60plusser die volop in het leven staat?
Heb je zin om nieuwe, positieve ervaringen op te doen?
Wil je graag iets bijzonders doen, iets leren of jezelf ontwikkelen?
Lijkt het je leuk om met andere mensen in contact te komen?

Welkom bij 60plusEndus! Een initiatief voor eigentijdse 60plussers met bijzondere, unieke en kwalitatief goede (natuur)belevenissen, workshops, reizen en dagtrips van deze tijd.

Ben jij die ondernemende 60plusser, die een workshop of andere activiteit via ons wil organiseren? Leuk als je contact met ons opneemt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Lees meer Stel een vraag