Beleef gouden tijden

Een lezing & workshop over schilderen in de gouden eeuw

De meesterwerken van de 17e eeuwse schilders zoals Rembrandt, Dou, Lievens en vele anderen, hoe werden ze gemaakt? Welke techniek gebruikten deze schilders? Hoe bouwden ze hun schilderijen op?

We gaan met een kleine club een exclusieve, bijzondere dag van maken. In atelier Garage Bakker geeft schilder en spreker Peter Vaz Nunes je middels een lezing/presentatie een gedegen inkijkje in de schildertechniek van de 17e eeuwse meesters. Stap voor stap laat hij je zien hoe zij tot die meesterwerken kwamen. Ook (het gebruik van) olieverf komt aan de orde. Olieverf heeft de unieke eigenschap dat je zonder overgangen kunt schilderen, dat je de kleuren in elkaar over kan laten vloeien zonder dat zichtbaar is waar de ene kleur precies in de andere overgaat. Verder vertelt Peter over zijn eigen kunstenaarsschap, kunstprojecten, vooroordelen en nog veel meer……

En: waar beter kun je luisteren naar een presentatie over de 17e eeuwse meesters dan in hartje Amsterdam waar Rembrandt ooit een atelier had en de klokken van de Westertoren hoorde zoals ze tot op de dag van vandaag klinken?

Na de lunch aan een lange tafel in het atelier met luxe broodjes, beleg en door zijn vrouw gemaakte Surinaamse lekkernijtjes, is het dan tijd om zelf de kwast ter hand te nemen en te ondervinden wat je met olieverf kunt doen. Onder Peter’s bezielende leiding ga je aan de slag. Neem wel een foto mee van het onderwerp dat je wilt schilderen.

We sluiten de dag gezellig af met een heerlijk glaasje champagne.

 

PRAKTISCH

Aanvang: 11:00 (lezing)

12:00-12:30 lunch

12:30-15:30 olieverf workshop

Einde: 16:00 (nabespreking gemaakt werk en champagne)

Het programma is inclusief:

  • koffie/thee
  • luxe lunch
  • schildermaterialen (olieverf)
  • champagne

Prijs: € 150,- p.p.

Aantal deelnemers: minimaal 4 personen, maximaal 6 personen

Bijzonderheden:

Speciale talenten zijn niet vereist.

Data 2017:  woensdag 18 oktober en woensdag 8 november

Data 2018: vrijdag 9 maart en vrijdag 14 september

 

LOCATIE

Atelier garage Bakker ligt aan de Bloemgracht 123, hartje Jordaan in Amsterdam. De  voormalige garage is getransformeerd in een mooi, ruim en licht atelier.

Auto/parkeren:

Als je met de auto komt, is parkeren in de Marnixgarage de beste optie (vanaf daar is het 10 minuten lopen naar het atelier).

OV:

Het is makkelijk te bereiken met tram 13 of 17 vanaf het Centraal Station. Uitstappen halte Rozengracht/Marnixstraat en vandaar is het nog maar 3 minuten lopen. Fietsen kunnen inpandig geparkeerd worden.

 

WIE

Peter Vaz Nunes (1955) is beeldend kunstenaar en schildert zowel ambachtelijk als abstract/expressionistisch. Hij geeft ook regelmatig lezingen/presentaties over de schildertechniek van de 17e eeuwse meesters (het ambachtelijk schilderen) en over zijn kunstenaarsschap. Hij is geboren en getogen in Amsterdam en woont en werkt in de Jordaan, Amsterdam.

INTERESSE?

Heb je zin gekregen in een exclusieve dag met een gouden randje? Schrijf je je dan nu in op één van de volgende data:

 

 

Klik op de foto's om ze te vergroten

Valérie den Haan

Ben jij een LEVENSLUSTIGE en ACTIEVE 60plusser die volop in het leven staat?
Heb je zin om nieuwe, positieve ervaringen op te doen?
Wil je graag iets bijzonders doen, iets leren of jezelf ontwikkelen?
Lijkt het je leuk om met andere mensen in contact te komen?

Welkom bij 60plusEndus! Een initiatief voor eigentijdse 60plussers met bijzondere, unieke en kwalitatief goede (natuur)belevenissen, workshops, reizen en dagtrips van deze tijd.

Ben jij die ondernemende 60plusser, die een workshop of andere activiteit via ons wil organiseren? Leuk als je contact met ons opneemt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Lees meer Stel een vraag