Dare to remember

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Wat is dare to remember?

Verwerk je verdriet en gemis in een kunstwerk, als ode aan je dierbare.
In deze workshop helpt Rita  jou en/of je familie+vrienden om de dierbare die er niet meer is te herdenken. Zo helpt zij jou en/of je familie+vrienden met de rouwverwerking.

Dare to remember is een herinneringsschilderij van een dierbare als blijvend monument aan die persoon.
In dit schilderij verwerk je jouw verhaal over het leven van je dierbare. Hierin kunnen allerlei materialen verwerkt worden zoals uitspraken, stukjes stof van gedragen kleding, foto, gestempelde teksten en/of een persoonlijk symbool.  Tijdens de workshops gaan we op zoek naar de rode draad in het leven van die persoon, zijn/haar passie, waarom we zijn/haar leven vieren? Waar denk je meteen aan als je aan hem/haar denkt?

Dare to remember-momenten zijn o.a. de herdenking van de sterfdag of verjaardag van deze persoon. Op zo’n dag denk je extra aan je dierbaren en is het fijn om met hem of haar bezig te zijn op een ontspannen en liefdevolle wijze.

Na afloop bespreken we met elkaar op een integere manier het eindresultaat. Dan kun je eventueel samen met de familie het glas heffen op zijn/haar leven en verder napraten.

 

PRAKTISCH

Duur workshop: 3 uur

Aanvang: 13:00

Einde: 16:00

Het programma is inclusief:

  • koffie/thee met iets lekkers
  • materialen inclusief (o.a. doek van 30x 40 cm, kwasten en verf)

Prijs: 

  • indien op locatie bij Rita €52,50 (meerdere deelnemers) // €97,00 (indien 1 persoon)
  • indien op eigen locatie €52,50 p.p. (meerdere deelnemers mogelijk). Indien je deze optie wilt, stuur dan een mail naar info@60plusendus.nl met hierin het aantal personen en de voorkeurs-datum. Dan nemen wij contact met je op.

Aantal deelnemers: vanaf 1 deelnemer

Data 2017:  elke 2e zondag van de maand (12 november/10 december). Daarnaast is Rita heel flexibel en zijn andere data en tijden ook mogelijk, ook door de week. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Bijzonderheden: neem als het kan iets persoonlijks van de overledene mee, zoals een foto, spreuken of gezegden of b.v. een stukje kleding, die je kunt verwerken in het schilderij.

 

LOCATIE

De workshop kan bij jou thuis plaatsvinden, bij familie of in het (t)huis-atelier van Rita Meertens. Wat je prettig vindt. Het adres van Rita haar atelier is Cornelis Bloemaertsingel 44 in Rotterdam.

Parkeren:

Bij het thuisatelier van Rita zijn er voldoende gratis parkeerplaatsen.

Openbaar Vervoer:

Vanaf station Rotterdam Alexander kun je bus 36 nemen. Als je uitstapt bij Bushalte Jacob van Campenplein is het 3 minuten lopen naar de locatie.

 

WIE

Kunstenares en kunstzinnig therapeut Rita Meertens (1955) heeft gestudeerd aan de opleiding Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag, een afgeronde HBO-opleiding ‘Genezend Tekenen’ afgerond en heeft daarnaast jarenlange werkervaring als kunstzinnig Therapeut, Trainer en Coach in haar eigen praktijk/atelier. Sinds 1995 is Rita rouw & verliestherapeut en heeft zij een eigen praktijk in rouw- en verliesverwerking. Sinds kort richt zij zich alleen op workshops , kortdurende trajecten op dit gebied en nazorg bij overlijden.

INTERESSE?

Wil jij ook een persoonlijk schilderij maken van je overleden dierbare, geef je je dan hier op:

Klik op de foto's om ze te vergroten

Valérie den Haan

Ben jij een LEVENSLUSTIGE en ACTIEVE 60plusser die volop in het leven staat?
Heb je zin om nieuwe, positieve ervaringen op te doen?
Wil je graag iets bijzonders doen, iets leren of jezelf ontwikkelen?
Lijkt het je leuk om met andere mensen in contact te komen?

Welkom bij 60plusEndus! Een initiatief voor eigentijdse 60plussers met bijzondere, unieke en kwalitatief goede (natuur)belevenissen, workshops, reizen en dagtrips van deze tijd.

Ben jij die ondernemende 60plusser, die een workshop of andere activiteit via ons wil organiseren? Leuk als je contact met ons opneemt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Lees meer Stel een vraag