De wereld in druk – workshop linosnijden

Doe een workshop lino in het kleurrijke atelier van Diana van Hal: echt een feestje!

Ontdek de wondere wereld van de kleuren lino in deze kleurrijke workshop!

In Dordrecht, stad aan de Merwede, heeft Diana van Hal haar atelier in een oud karateristiek schoolgebouw – een broedplaats van creativiteit.  De kleurrijke ruimte waar de workshop wordt gegeven weerspiegelt het karakter van de kunstenares. Na een kopje koffie of thee krijg je van haar een korte introductie over het maken de druktechniek en het maken van een linosnede. Daarna ga je zelf aan de slag. Je tekent jouw ontwerp op linoleum en begint met het snijden van de lino met behulp van gutsen, speciale scherpe mesjes. Wees gerust: in het atelier heerst een heerlijke, ontspannen sfeer en Diana van Hal weet iedereen als vanzelf op zijn/haar gemak te stellen. Ze loopt over van tips om te maken dat je straks tevreden met het eindresultaat naar huis zult gaan.

Na het uitsnijden van de voorstelling wordt de linosnede ingerold met inkt en vervolgens afgedrukt met een etspers. Als je een linosnede maakt met meerdere kleuren ga je na de eerste druk verder aan de slag met dezelfde plaat en volgen er nog meer drukgangen.

Diana heeft veel gereisd en dat is te zien aan haar werk en ook aan de etnische kunst die zij verzamelt. Wie ver reist kan veel verhalen. Aan veel zaken in haar atelier zit een verhaal vast, waar ze (als je dat wilt) smakelijk over kan vertellen.
Na de workshop is er tijd genoeg om de oude stad verder te ontdekken en bijvoorbeeld een bezoek aan Het Hof van Nederland, het Dordrechts Museum of het havengebied te brengen. Op een steenworp afstand van het atelier vind je een aantal leuke Grand cafés annex restaurants die onlangs hun deuren geopend hebben. Diana heeft een handzame plattegrond van de stad met leuke aanwijzingen over de stad voor je klaar liggen.

(Lees hier de ervaringen van andere deelnemers)

 

PRAKTISCH

Aanvang: 13:00

Einde: 16:30

Het programma is inclusief:

  • materialen
  • koffie/thee met iets lekkers
  • een drankje na afloop om het feestelijk af te sluiten

Prijs: € 55,- p.p.

Aantal deelnemers: minimaal 5 personen, maximaal 8 personen

Bijzonderheden:

Speciale talenten zijn absoluut niet vereist. Diana is een ervaren workshop docente, die het beste in je naar boven haalt! Het kan leuk zijn van tevoren een onderwerp te bedenken, maar je kunt u ook ter plekke laten inspireren, er is genoeg te zien in het atelier.

Data 2017: zaterdag 18 november

Data 2018: zondag 28 januari, zaterdag 10 maart

 

LOCATIE

Adres: Nicolaas Maes singel 222, 3311KV Dordrecht. Nummer 222 is een pad, dat je inrijdt of loopt. Aan de rechterkant van het pad zie je na 20 meter de ingang van het ateliergebouw.
Het gebouw stamt uit begin 1900 en heeft allerlei prachtige details die grotendeels bewaard zijn gebleven. Het is er heerlijk rustig door de enigszins verborgen ligging. Diana heeft een licht, ruim en sfeervol atelier waar veel te zien is. Er staan verschillende drukpersen opgesteld. In het ateliergebouw werken zo’n 10 kunstenaars in allerlei disciplines.

Auto/parkeren: Achter het ateliergebouw kun je gratis parkeren. (2x rechts om het ateliergebouw).

OV: Diana’s atelier is op circa 5 minuten loopafstand van het station in Dordrecht. Je loopt vanaf het station richting de binnenstad en bij het eerste stoplicht sla je rechtsaf de Singel op. Bij nummer 222 loop je rechts het pad naar de school op en na 20 meter zie je rechts het ateliergebouw.

 

WIE

Kunstenares Diana van Hal heeft gestudeerd op de Academie voor beeldende kunsten te Rotterdam. Diana maakt werk dat verlangens oproept naar verre oorden. Haar stralende linoleumsneden, muurschilderingen en schilderijen getuigen van levensvreugde, kleur, muziek en warmte. Zij verdiept zich al jaren met veel plezier in de kleuren- en vormentaal van etnische (volks)kunst en reist regelmatig naar exotische oorden om daar inspiratie op te doen, onder andere naar West-Afrika, Cuba en Mexico.
Sinds 1990 geeft ze met veel enthousiasme creatieve workshops aan volwassenen en kinderen en werkt zij als workshop docente bij Stichting Tobe.

 

INTERESSE?

Heb je zin gekregen in een leuke grafische workshop in het sfeervolle atelier van Diana? Verbaas jezelf over wat je met deze ambachtelijke druktechniek allemaal kunt. Schrijf je je dan nu in op 1 van de volgende data:

Klik op de foto's om ze te vergroten

Valérie den Haan

Ben jij een LEVENSLUSTIGE en ACTIEVE 60plusser die volop in het leven staat?
Heb je zin om nieuwe, positieve ervaringen op te doen?
Wil je graag iets bijzonders doen, iets leren of jezelf ontwikkelen?
Lijkt het je leuk om met andere mensen in contact te komen?

Welkom bij 60plusEndus! Een initiatief voor eigentijdse 60plussers met bijzondere, unieke en kwalitatief goede (natuur)belevenissen, workshops, reizen en dagtrips van deze tijd.

Ben jij die ondernemende 60plusser, die een workshop of andere activiteit via ons wil organiseren? Leuk als je contact met ons opneemt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Lees meer Stel een vraag