Een natuurwandeling door het Gooi

Maak kennis met het mooie Goois Natuur Reservaat!

Prachtige natuurwandelingen zowel in de zomer als herfst!

Tijdens deze natuurwandeling met ‘boswachter’ Jan Plouvier wordt je het één en ander verteld over de historie van de heidevelden en bossen rond Hilversum, met allerlei lokale wetenswaardigheden, maar het accent ligt op de specifieke flora en fauna. Wat doet de mol bijvoorbeeld allemaal onder de grond; waarom heeft de eik takken, die omhoog groeien, terwijl de takken van de beuk omlaag hangen; waarom is het slakkenhuis van de waterslak zo puntig, wat is de betekenis van de heuvels op de heide; wat zijn leemputten, enz. enz. Op deze en nog veel meer vragen krijg je een antwoord.

We maken een wandeling door de Wester- en Bussermerheide, welke worden beheerd door het GRN (Goois Natuur Reservaat).  We wandelen met elkaar door de zandafgravingen, over boardwalks, over de langste natuurbrug van Europa en over de prachtige heidegebieden tussen Hilversum en Bussum, met zijn leemputten, vergezichten, grazers en reeën. Onderweg of op het eind van de tocht of onderweg zullen we een gezellig koffiemomentje inpassen.

We lopen hoofdzakelijk over fiets- en bospaden. We houden uiteraard rekening met alle deelnemers, maar reken ongeveer op een wandeling van  5 kilometer.

Kledingadvies: Stevige schoenen wordt aangeraden en bij regenachtig weer is regenkleding geen luxe.

 

PRAKTISCH

Aanvang: 10:30

Einde: 12:30

Het programma is inclusief:

  • rondleiding door de boswachter

Prijs: € 7,50 p.p.

Aantal deelnemers: minimaal 8 personen, maximaal 15 personen

Data 2017: zondag 22 oktober (herfstwandeling)

 

LOCATIE

Het start- en eindpunt is het NS-station Hilversum Mediapark, uitgang Oostzijde (voor de snackbar).

Auto/parkeren: er is voldoende parkeergelegenheid bij het station. Parkeren kan gratis vlak voor het station op de Noorderweg of Stephensonlaan.

Openbaar vervoer: De NS-sprinter stopt 4x in het uur op NS-Station Hilversum Mediapark vanuit richting Utrecht en Amsterdam.

 

WIE

Jan Plouvier is een enthousiast natuurmens en onder andere vrijwillige ‘boswachter’ voor groepen bij Natuurmonumenten. Daarnaast reist hij regelmatig door Afrika.

INTERESSE?

Wees er snel bij, want deze wandelingen zijn erg in trek. Schrijf je je in en kom genieten van een prachtige wandeling door de Gooische natuur.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Valérie den Haan

Ben jij een LEVENSLUSTIGE en ACTIEVE 60plusser die volop in het leven staat?
Heb je zin om nieuwe, positieve ervaringen op te doen?
Wil je graag iets bijzonders doen, iets leren of jezelf ontwikkelen?
Lijkt het je leuk om met andere mensen in contact te komen?

Welkom bij 60plusEndus! Een initiatief voor eigentijdse 60plussers met bijzondere, unieke en kwalitatief goede (natuur)belevenissen, workshops, reizen en dagtrips van deze tijd.

Ben jij die ondernemende 60plusser, die een workshop of andere activiteit via ons wil organiseren? Leuk als je contact met ons opneemt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Lees meer Stel een vraag