Fietstour ‘Bergen, verscholen in het groen’

een kunstzinnige fietstour door pittoresk Bergen en omstreken

Een fietstour vol verrassingen qua cultuur en architectuur en een tour door prachtige bos, duin- en polderlandschappen.

De gids Yvon, een echte Bergense, neemt je mee door groene lanen waar bijzondere huizen staan. Zo fiets je door Park Meerwijk, een villapark gebouwd in 1917 in de Amsterdamse School stijl. Je ziet onder andere het huis waar de dichter Adriaan Roland Holst zijn gedichten schreef en waar Simeon ten Holt zijn beroemd geworden ‘Canto Ostinato’ componeerde. Bij ‘de Kunstzaal’, waar Lucebert woonde, dichtte en schilderde, leest zij werk van hem voor.

We fietsen over de beroemde Eeuwigelaan naar de Zeeweg, want we gaan lunchen in Bergen aan Zee. Bij de hoofdstrandafgang staat aan het strand paviljoen Zuid. Dat is een leuke plek voor een hapje en drankje en daarna is er tijd om even langs de zee te lopen.

Op de terugweg bij het standbeeld van Herman Gorter leest Yvon werk van hem voor. We fietsen dan door de ‘donkere bocht’ naar de Buerweg. Daar bekijken we architectuur van Sjoerd Soeters en voormalige ateliers van Jaap Min, Dirk Filarski, Charley Toorop en Leo Gestel. Via het lommerijke landgoed ’t Hof komen we bij Museum Kranenburgh, waar we de beelden in de tuin nader bekijken. Tot slot bezoeken we de prachtige collectie van de kunstuitleen met werk van huidige kunstenaars. Daar is ook een winkel met leuke en orginele kado’s.

Ter afsluiting drinken we in het museum gezellig een drankje met elkaar.

De lengte van de totale fietstour is circa 20 kilometer, voornamelijk over verharde wegen.

 

PRAKTISCH

Aanvang: 11:00 verzamelen bij restaurant ‘Loetje’ (www.bergen.loetje.com) in het centrum van Bergen (’t Plein, op loopafstand van  de parkeergarage en de bushalte).

Van 11:00 – 11:30 Kennismaking, kop koffie/thee drinken bij Loetje

Van 11:30 – 13:00 Fietsen ophalen en deel 1 fietstour

Van 13:00 – 14:00 Gezamenlijke lunch aan het strand van Bergen aan Zee, bij Paviljoen Zuid.

Van 14:00 – 15:30 Deel 2 fietstour

Van 15:30 – 16:00 Bezoek beeldentuin Museum Kranenburgh/ kunstuitleen

Einde: 16:00 (fietsen terug brengen)

 

Het programma is inclusief:

  • kop koffie/thee bij aanvang
  • gids
  • fietshuur
  • drankje na afloop

Het programma is exclusief:

  • lunch

Prijs: € 47,50 p.p.

Aantal deelnemers: minimaal 6 personen, maximaal 15 personen

Data 2018: vrijdag 4 mei en zaterdag 30 juni

 

LOCATIE

Auto/parkeren: op minder dan 5 minuten loopafstand van restaurant ‘Loetje’ bevindt zich een parkeergarage (onder supermarkt Deen). Er zijn ook straten in het centrum, waar je betaald kan parkeren, het tarief is dan €1,90 per uur.

Openbaar vervoer: vanaf station Alkmaar neem je bus 6 naar Bergen. Je stapt uit bij halte Plein en dan is het 2 minuten lopen naar restaurant ‘Loetje’.

 

WIE

Yvon Bos Eyssen (1954) is tekendocente en schilderes (www.schildereninbergen.nl).
Zij is daarnaast ook coach in persoonlijke ontwikkeling, de dorpsgids en marionettenspeelster. (www.defierkroon.nl). Zij heeft de drive om mensen te laten genieten en verbazen en het beste in hen naar boven te halen.

INTERESSE?

Lijkt het je leuk om mee te gaan op deze heerlijke fietstour? Schrijf je je dan snel in, want dit jaar alleen op de volgende datum te boeken:

 

Klik op de foto's om ze te vergroten

Valérie den Haan

Ben jij een LEVENSLUSTIGE en ACTIEVE 60plusser die volop in het leven staat?
Heb je zin om nieuwe, positieve ervaringen op te doen?
Wil je graag iets bijzonders doen, iets leren of jezelf ontwikkelen?
Lijkt het je leuk om met andere mensen in contact te komen?

Welkom bij 60plusEndus! Een initiatief voor eigentijdse 60plussers met bijzondere, unieke en kwalitatief goede (natuur)belevenissen, workshops, reizen en dagtrips van deze tijd.

Ben jij die ondernemende 60plusser, die een workshop of andere activiteit via ons wil organiseren? Leuk als je contact met ons opneemt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Lees meer Stel een vraag