Fotoreis door adembenemend IJsland

Een must voor de echte natuurliefhebber én fotograaf!

Ga mee op deze geweldige reis door de spectaculaire landschappen van dit fotogenieke eiland.

Watervallen, geisers, zwarte zandstranden, kliffen, zwavelwolken, ijsschotsenmeren en… het Noorderlicht. Het zijn zo enkele van de vele natuurverschijnselen op IJsland. Een land van vulkanische activiteiten. Maar ook een land met een betoverende natuur en kleurrijke landschappen. IJsland moet je eens in je leven geweest zijn. Voor (hobby)fotografen is dit wonderschone land echt een ‘must’.

Maar ook als jouw fotografiekennis nog niet zo ver reikt, kun je mee met deze 8-daagse Fotoreis naar IJsland. Er gaat namelijk een professionele fotografe mee, die jou de fijne kneepjes van het fotograferen leert. We hebben een ontspannen reistempo met veel tijd voor fotografie. Gedurende de hele week krijg je continu aanwijzingen, om tot een beter fotoresultaat te komen. De professionele fotograaf kijkt op jouw cameraschermpje mee. Ook worden regelmatig foto’s gezamenlijk besproken. Gevorderde fotografen mogen filters uitproberen, die de professional bij zich heeft. Je komt gegarandeerd met honderden, zo niet duizenden, schitterende foto’s weer thuis. Een reis, die een onvergetelijke indruk zal achterlaten. Dit mag je niet missen!

 

DAG 1
De eerste dag maken we al meteen kennis met het zwarte vulkanische landschap van IJsland. We rijden over het schiereiland Reykjanes en brengen een bezoek aan Gunnahver in het hetebronnengebied.

DAG 2
Adembenemend mooi is het solfatarenveld of hetebronnengebied Seltún (Krysuvík), waar we vandaag langs komen. De rit ernaartoe is al een belevenis op zich. Krysuvik bestaat uit verschillende geothermische velden. Overal komen rookpluimen omhoog en zie je kokende modderpoeltjes. De ondergrond is gekleurd in felgele, rode en grijze tinten. Een lust voor zowel het oog als onze camera’s. In Hveragerdi bekijken we een aardbevingsscheur, die dwars door het winkelcentrum loopt en vervolgens lopen we een rondje om de Kerid krater. Ook bekijken we het kerkje van Skálholt.

DAG 3
De Golden Circle met de geisers en de Gullfoss waterval staan vandaag op het programma. In de middag kunnen we badderen in de Secret Lagoon of nog langs een rustig gelegen waterval Fjárdafoss gaan om ook deze te fotograferen.

DAG 4
Een lange reisdag waarbij we helemaal langs de zuidkust rijden op weg naar het adembenemende ijsschotsenmeer Jökulsárlón. Onderweg stoppen onder andere we bij het strand van Vik met haar bijzondere basaltformaties en de groene kloof Fjadrárgljúfur. Ook maken we korte fotostops. De ijsschotsen in het meer kunnen we hopelijk met een schitterende zonsondergang fotograferen. Nog mooier zou zijn als we het groene Noorderlicht boven het ijsschotsenmeer met onze camera vast kunnen leggen.

DAG 5
Schitterende foto’s zijn te maken tijdens de zonsopkomst boven het ijsschotsenmeer. De schotsen krijgen dan de meest schitterende kleuren mee. Ook een bezoek aan het naastgelegen Diamond Beach, met ijsschotsen die op het zwarte strand liggen, is één van de hoogtepunten van deze reis. Voor (hobby)fotografen echt een plaatje om van te smullen. We bezoeken tevens het kleine ijsschotsenmeer en rijden dan naar het Nationaal Park Skaftafell om een wandeling te maken naar de gletsjer en eventueel naar een waterval. De zonsondergang kunnen we bij de rotsformatie Dyrholaey fotograferen.

DAG 6
Twee schitterende watervallen vullen vandaag onze dag: Seljalandfoss en Skógafoss. De Seljalandfoss is de enige waterval waar je achterlangs kunt lopen. Pas op, je wordt wel nat! Daarna rijden we door naar het Nationaal Park Thingvellir.

DAG 7
Eén van de hoogtepunten van de reis staat vandaag op het programma: de walvisexcursie. We gaan deze in de ochtenduren doen, zodat we in de middaguren nog tijd hebben om Reykjavik te bekijken en om souvenirs te kopen.

DAG 8
Onze reis naar IJsland zit er weer op. Met een schat aan nieuw vergaarde fotokennis en waarschijnlijk duizenden schitterende foto’s keren we weer huiswaarts.

Na afloop van de reis komen we nogmaals samen om elkaars foto’s en fotoboeken te bekijken en na te praten over deze gedeelde prachtige ervaring!

 

PRAKTISCH

Prijs: € 2.295,- p.p. (2 of 4-pk op basis van indeling)

De reis is inclusief:

 • Vlucht Schiphol-Kevlavik (v.v.) met Icelandair of Wow Air (inclusief ruimbagage)
 • 7x Logies en ontbijt in goede middenklasse hotels/guesthouses
 • Walvisexcursie
 • Vervoer op IJsland met 4WD-minibus of terreinwagen
 • Koffie/thee onderweg
 • Fotografiebegeleiding van een professionele fotograaf
 • Besprekingen van de gemaakte foto’s
 • Reünie na afloop

De reis is exclusief:

 • Overige maaltijden en drankjes (richtlijn eten en drinken in totaal circa €250,-)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten €30,-
 • 1-pk met toeslag indien mogelijk (circa €500,-)

Optioneel bijboeken:

 • Secret Lagoon (ca. €25,-)

Aantal deelnemers: de reis gaat door met minimaal 5 personen (maximaal 7)

Data 2017: zaterdag 11 november t/m zaterdag 18 november

Data 2018: zondag 25 maart t/m zondag 1 april

Bijzonderheden:

 • Fotografieniveau: alle niveaus van beginner tot gevorderd
 • De fotoreis wordt uitgevoerd in samenwerking met een partner, die lid is van de ANVR en van het reisgarantiefonds SGR

 

WIE

Yolanda Wals is professioneel fotografe en een gepassioneerd reiziger. Ze heeft veel landen in de wereld bezocht. Door deze twee zaken te combineren heeft ze een uniek concept ontwikkeld, namelijk fotoreizen. Ook geeft ze veel fotocursussen en –workshops. Ze weet op een geduldige manier iedereen de kneepjes van fotografie bij te brengen, van beginner tot gevorderde. En dat tijdens een leuke, gezellige groepsfotoreis of een meerdaagse fototrip. Speciaal voor 60plusEndus heeft Yolanda de 8-daagse Fotoreis Adembenemend IJsland georganiseerd en een meerdaagse fotoreis naar Ameland. Yolanda Wals is eigenaresse van Fotografie-reizen.nl en Yolanda Wals Tekst- en Fotobureau.

 

INTERESSE?

Wil je ook mee naar dit imposante en fotogenieke land en terugkijken op een geweldige ervaring? Wacht niet te lang, dit najaar maar 1 datum, 1 kans! Na aanmelding (+betaling van €1,-), nemen we contact met je op en sturen we je vervolgens een aparte mail ter bevestiging.

 

Klik op de foto's om ze te vergroten

Valérie den Haan

Ben jij een LEVENSLUSTIGE en ACTIEVE 60plusser die volop in het leven staat?
Heb je zin om nieuwe, positieve ervaringen op te doen?
Wil je graag iets bijzonders doen, iets leren of jezelf ontwikkelen?
Lijkt het je leuk om met andere mensen in contact te komen?

Welkom bij 60plusEndus! Een initiatief voor eigentijdse 60plussers met bijzondere, unieke en kwalitatief goede (natuur)belevenissen, workshops, reizen en dagtrips van deze tijd.

Ben jij die ondernemende 60plusser, die een workshop of andere activiteit via ons wil organiseren? Leuk als je contact met ons opneemt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Lees meer Stel een vraag