Fotovierdaagse Ameland

Maak kennis met de grote diversiteit aan flora en fauna

Een ontspannen, gezellige en daarnaast uiterst leerzame fototrip midden in de prachtige natuur van het Waddeneiland Ameland.

Dat is deze Fotovierdaagse Ameland. Ameland is een prachtig Waddeneiland, een eiland met veel natuur, rust en ruimte. Verwen je zintuigen met zuivere zeelucht, weidse gezichten, weldadige ontspanning en ontdek alle mooie plekjes van het waddeneiland samen met fotografe Yolanda. Zij zorgt er samen met jou voor, dat je uiteindelijk met de meest schitterende foto’s weer thuiskomt. Vier dagen lang word je door Yolanda begeleid. Zij geeft, mede aan de hand van de beelden op jouw cameraschermpje, continu aanwijzingen om jou waanzinnige beelden te laten maken. Regelmatig worden de gemaakte foto’s ook gezamenlijk besproken.

Beginner of gevorderd amateurfotograaf? Dat maakt tijdens deze fototrip niets uit. Beginners krijgen in de praktijk uitgebreid uitleg over diafragma’s en sluitertijden en wanneer wat te gebruiken. Ook beeldcompositie komt uitgebreid aan de orde. Gevorderde hobbyisten kunnen indien gewenst gebruik maken van aanwezige filters of krijgen uitleg over HDR-fotografie. We verplaatsen ons alle vier dagen hoofdzakelijk per fiets of lopend. Op één van de dagen worden we ’s morgens opgehaald door een natuurgids van het waddeneiland zelf, die ons van alles vertelt over het ontstaan van Ameland en over de flora en fauna, die we onderweg tegenkomen. Onze gepassioneerde gids brengt ons naar de mooiste plekjes.

 

DAG 1
We vertrekken voor de Fotovierdaagse Ameland met de boot vanaf Holwerd naar Ameland. Het vertrek van de boot is in principe om 9.30 uur (9.00 uur aanwezig). Indien een deelnemer dit niet kan halen, dan kunnen we met elkaar een uur later de boot nemen. De auto kun je op Holwerd parkeren. Daar is een betaalde parkeerplaats, waar de auto een paar dagen kan blijven staan.

De overtocht duurt 45 minuten, waarbij de eerste mooie foto’s al geschoten kunnen worden. In het hotel volgt een briefing, zodat we de eerste fototips van deze fototrip naar Ameland krijgen. In de namiddag fietsen we naar Hollum, om later op de avond op ‘Sunset Beach’ de schitterende zonsondergang te kunnen fotograferen.

DAG 2
Vroeg opstaan tijdens het Fotoweekend Ameland om de zonsopkomst te fotograferen. Camera’s op statief en dan die mooie rode ochtendgloed op de foto zetten. Het gouden uurtje voor zonsopkomst. Na het ontbijt wacht een natuurgids op ons, om samen met ons de flora en fauna van de mooie oostkant van het eiland te laten zien. De wandeling geschiedt rond de Kooiplaats. Na de natuurwandeling fietsen we door de duinen en stappen geregeld van ons vervoersmiddel om mooie opnamen van het strand, de zee en de duinen te maken. We komen onder andere bij De Oerd. Op het uiterste puntje van Ameland, De Hon, kunnen we Schiermonnikoog zien liggen. Aan het eind van de middag bespreking van de gemaakte foto’s. ’s Avonds gaan we als het weer het toelaat opnieuw de ondergaande zon fotograferen

DAG 3
Als de zon gisteren niet mooi opkwam, hebben we vandaag een nieuwe kans tijdens de Fotovierdaagse Ameland. De oostkant van het eiland met de vuurtoren, Hollum en een vogelkijkhut staan vandaag op het programma. We fietsen via de duinen heen en langs de waddenkant met haar grote vogelkolonies terug naar ons hotel. Het kan zijn dat dag 2 en dag 3 omgedraaid worden. Vanavond kunnen we avond/nachtfoto’s maken in Nes. We doen dit tijdens het zogenaamde ‘blauwe kwartiertje’.

DAG 4
Nogmaals kans om de opkomende zon op de gevoelige plaats vast te leggen. We bezoeken vervolgens de dorpjes Nes en Ballum, waar we vooral leuke hoekjes met onze camera vast gaan leggen. Daarbij letten we speciaal op details. In de middag gaan we terug naar ons hotel. Daar volgt een laatste fotobespreking. Aan het eind van de middag nemen we de boot terug naar het vasteland. Met een schat aan nieuwe fotografiekennis en een berg mooie foto’s eindigt hier ons Fotoweekend Ameland.

 

 

PRAKTISCH

Prijs: € 495,- p.p.

De reis is inclusief:

 • 3x Logies met ontbijt (incl. toeristenbelasting)
 • 2-persoonskamer (op basis van indeling)
 • Bootticket Holwerd-Ameland v.v.
 • Transfer naar het hotel
 • 4 Dagen fietshuur
 • Begeleiding door een professionele fotograaf
 • Natuurgids

De reis is exclusief:

 • Overige maaltijden en drankjes
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Toeslag 1-persoonskamer indien beschikbaar

Aantal deelnemers: de reis gaat door met minimaal 6 personen (maximaal 10)

Data 2018: donderdag 27 september

Bijzonderheden:

 • Fotografieniveau: alle niveaus van beginner tot gevorderd
 • Als je geen statief hebt en dit tijdig aangeeft, dan neem Yolanda een extra statief mee. Zijn er meer mensen zonder statief, dan kan men het leenstatief gezamenlijk gebruiken (of je kunt iemand in je eigen omgeving vragen of er een statief te leen is)

 

WIE

Yolanda Wals is professioneel fotografe en een gepassioneerd reiziger. Ze heeft veel landen in de wereld bezocht. Door deze twee zaken te combineren heeft ze een uniek concept ontwikkeld, namelijk fotoreizen. Ook geeft ze veel fotocursussen en –workshops. Ze weet op een geduldige manier iedereen de kneepjes van fotografie bij te brengen, van beginner tot gevorderde. En dat tijdens een leuke, gezellige groepsfotoreis of een meerdaagse fototrip. Speciaal voor 60plusEndus heeft Yolanda de 8-daagse Fotoreis Adembenemend IJsland georganiseerd en een meerdaagse fotoreis naar Ameland. Yolanda Wals is eigenaresse van Fotografie-reizen.nl en Yolanda Wals Tekst- en Fotobureau.

INTERESSE?

Wil je ook mee met deze supergezellige en uiterst leerzame Fotovierdaagse naar het mooie eiland Ameland? Schrijf je dan nu in op de volgende datum:

 

Klik op de foto's om ze te vergroten

Valérie den Haan

Ben jij een LEVENSLUSTIGE en ACTIEVE 60plusser die volop in het leven staat?
Heb je zin om nieuwe, positieve ervaringen op te doen?
Wil je graag iets bijzonders doen, iets leren of jezelf ontwikkelen?
Lijkt het je leuk om met andere mensen in contact te komen?

Welkom bij 60plusEndus! Een initiatief voor eigentijdse 60plussers met bijzondere, unieke en kwalitatief goede (natuur)belevenissen, workshops, reizen en dagtrips van deze tijd.

Ben jij die ondernemende 60plusser, die een workshop of andere activiteit via ons wil organiseren? Leuk als je contact met ons opneemt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Lees meer Stel een vraag