Macramé: maak het mee!

Maak je eigen plantenhanger in een inspirerende en gezellige ambiance

Macramé is weer helemaal terug van weggeweest!

Schuif aan bij Anja, eigenaresse van een prachtige winkel, waar een groot assortiment van wol en garen wordt verkocht. Het atelier bevindt zich in deze winkel, waardoor je gelijk in de juiste sfeer verkeert.

De techniek macramé blijft natuurlijk hetzelfde, maar de materialen van deze tijd tezamen met moderne designs, maakt dat macramé weer helemaal hip is. Macramé kan met dunne garens, maar ook met dikke garens. Micro macramé is bijvoorbeeld erg mooi om sieraden te maken en met wol en katoen kun je prachtige tassen maken, maar met dikke garens kun je prachtige woonaccessoires maken. Kortom voor ieder wat wils!

We starten met een kennismaking en een lekker kop koffie of thee. Dan gaan we aan de slag!

Voor deze workshop werken we met een mooi koord van Phildar in een naturel kleur en maken we een plantenhanger. Maar wil je stoer touw of een ander kleur? Je kunt in de winkel meerdere keuzes maken, zodat het helemaal in jouw interieur past.

Anja neemt je stapsgewijs mee, zodat je eenvoudig je plantenhanger kunt macrameeën. Ervaring is niet nodig. Iedereen kan aan de slag met dit knoop project.

Tussendoor hebben we een lekkere, gezellige lunch met elkaar: kaassoep met gorgonzola en bacon en een vleugje Chardonnay met daarbij een heerlijk luxe belegd broodje van Chris Cuisine.

Kortom: een gezellige dag, een heerlijke lunch en naar huis met een mooie, zelfgemaakte plantenhanger!

 

PRAKTISCH

Aanvang: 11:00

Einde: 15:00

Het programma is inclusief:

  • koffie/thee
  • materialen (1 bol van 200 gram touw , 4 houten kralen en 1 houten ring)
  • heerlijke lunch

Prijs: € 50,- p.p.

Aantal deelnemers: minimaal 6 personen, maximaal 12 personen

Bijzonderheden:

Macramé is voor iedereen geschikt. Graag dieetwensen of allergieën doorgeven voor de lunch.

Data 2017: zaterdag 25 november

Data 2018: zondag 4 februari en zaterdag 15 april

 

LOCATIE

Het adres van de winkel/atelier is Esdoornstraat 2c, 3465 JC Driebruggen. De locatie is een combinatie van een een winkel en een atelier. In de winkel wordt een groot assortiment van wol en garen verkocht, het atelier bevindt zich in de winkel, waardoor je gelijk in de juiste sfeer verkeert. Je zit midden tussen de inspirerende werkstukken, het is er dan ook gemoedelijk, echt een huiskamer sfeer!

Auto/parkeren: Er is voldoende, gratis parkeergelegenheid bij de locatie.

 

WIE

Anja Bout is eigenaresse van (web)winkel By Anja (HomeMade4U) in Driebruggen. Tevens geeft zij diverse workshops aan jong en oud. Anja vertelt: “Creatief bezig zijn doe ik eigenlijk al vanaf de lagere school. Als puber maakte ik mijn tasjes zelf van tafelkleedjes en voor mijn kinderen maakte ik de meeste kleding zelf. In mijn winkel c.q. workshopruimte met wol en garens voel ik me dus als een vis in het water. Ik vind het leuk om het handwerken door te geven aan een volgende generatie”.

De winkel in inmiddels vernieuwd, maar toch leuk om even een kijkje te nemen in de winkel/het atelier van Anja:

INTERESSE?

Lijkt het je leuk om eens uit te proberen, wil je misschien deze techniek van vroeger weer eens op te pakken of wil je gewoon ook zo’n mooie plantenhanger thuis? Schrijf je dan in op één van de volgende data:

Klik op de foto's om ze te vergroten

Valérie den Haan

Ben jij een LEVENSLUSTIGE en ACTIEVE 60plusser die volop in het leven staat?
Heb je zin om nieuwe, positieve ervaringen op te doen?
Wil je graag iets bijzonders doen, iets leren of jezelf ontwikkelen?
Lijkt het je leuk om met andere mensen in contact te komen?

Welkom bij 60plusEndus! Een initiatief voor eigentijdse 60plussers met bijzondere, unieke en kwalitatief goede (natuur)belevenissen, workshops, reizen en dagtrips van deze tijd.

Ben jij die ondernemende 60plusser, die een workshop of andere activiteit via ons wil organiseren? Leuk als je contact met ons opneemt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Lees meer Stel een vraag