Natuurlijk Rotterdam

Prikkel al je zintuigen tijdens deze unieke stadstour op de fiets

Ontdek het kloppende groene hart van Rotterdam: fiets mee en maak kennis met de verrassend natuurlijke kant van deze wereldstad!

We beginnen de tour op het Centraal Station Rotterdam. Daar wachten we jullie op. Samen lopen wij naar een dakakker en bijenhouderij midden in het centrum van de stad, vanwaar je prachtig uitzicht hebt over de wereldbekende Rotterdamse architectuur. Hier halen we ook de fietsen op.

Daarna bezoeken wij een stadsboerderij in het havengebied waar Rotterdamse vrijwilligers o.a. kippen houden en verse groenten verbouwen. Op deze bijzondere locatie lunchen we met elkaar en drinken we een heerlijk kopje koffie of munt thee uit eigen tuin.

We vervolgen de fietstocht door het Idyllische Delftshaven en stappen daarna op de boot en varen naar Katendrecht. Tijdens de boottocht heb je uitzicht over de Erasmusbrug en ontdekt waarom Rotterdam Manhattan aan de Maas wordt genoemd. Op Katendrecht fietsen we in een paar minuten naar de Fenix Food Factory, een overdekte markt met oer-Rotterdamse lekkernijen.

We sluiten hier de dag gezellig af met een drankje en genieten van diverse producten die in de stad worden verbouwd en geproduceerd. Met z’n allen fietsen we vanuit Katendrecht over de Erasmusbrug terug naar het Centraal Station (circa 20 minuten).

(Lees hier de ervaringen van andere deelnemers)

 

PRAKTISCH

Aanvang: 10:30, verzamelen op het Centraal Station van Rotterdam

Einde: rond 16:00 op het Centraal Station van Rotterdam

Het programma is inclusief:

  • Koffie/thee/fris bij ‘Uit je Eigen Stad’
  • Flesje water
  • Gids
  • Fietstocht Rotterdam
  • Huur fiets voor 1 dag

Het programma is exclusief:

  • OV kosten
  • Lunch en drankjes

Prijs: € 53,50 p.p.

Aantal deelnemers: minimaal 8 personen, maximaal 14 personen

Data 2018: zaterdag 7 april, zondag 27 mei, zaterdag 16 juni

 

LOCATIE

Het begin en eindpunt van de tour is het Centraal Station van Rotterdam. We fietsen in totaal ongeveer 25 km en tussendoor wandelen we kleine stukjes. De fietstocht is opgedeeld in stukken van maximaal 5 kilometers. In de St. Jobshaven pakken we de waterbus naar de Kop van Zuid.

Auto/parkeren: Het makkelijkst is om te komen met het openbaar vervoer naar het Centraal Station van Rotterdam. Indien je liever met de auto komt, kun je parkeren bij het P+R Proveniersplein gelegen aan het Proveniersplein – 3033 EC Rotterdam. Dit ligt aan de achterzijde van het Centraal Station. Het tarief is € 2,23 per uur met een max dagtarief van € 14,65.

 

WIE

(Afhankelijk van de datum, zal of Sanne en/of Veerle de tour begeleiden).

Sanne Keulers is coach/trainer en heeft haar eigen praktijk Keulers Coaching. Zij begeleidt voornamelijk mensen die meer uit zichzelf willen halen of die even vastlopen in het leven. Daarnaast is ze reisbegeleider en begeleidt ze groepsreizen door Azië en Europa. In de weekenden laat ze als gids mensen graag haar eigen stad zien. Haar liefde voor mensen is ook goed zichtbaar in haar vrije tijd, waarin ze graag op stap gaat met vrienden en familie en leert over al het moois wat de wereld te bieden heeft.  

 

INTERESSE?

Heb je zin gekregen om deze mooie stad op een sportieve manier te leren kennen en met andere ogen te bekijken? Schrijf je je dan in op 1 van de volgende data:

Klik op de foto's om ze te vergroten

Valérie den Haan

Ben jij een LEVENSLUSTIGE en ACTIEVE 60plusser die volop in het leven staat?
Heb je zin om nieuwe, positieve ervaringen op te doen?
Wil je graag iets bijzonders doen, iets leren of jezelf ontwikkelen?
Lijkt het je leuk om met andere mensen in contact te komen?

Welkom bij 60plusEndus! Een initiatief voor eigentijdse 60plussers met bijzondere, unieke en kwalitatief goede (natuur)belevenissen, workshops, reizen en dagtrips van deze tijd.

Ben jij die ondernemende 60plusser, die een workshop of andere activiteit via ons wil organiseren? Leuk als je contact met ons opneemt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Lees meer Stel een vraag