Op z’n Rotterdams

Leer het échte Rotterdam kennen!

Laat je rondleiden door een ras-echte Rotterdammer op deze unieke stadstour.

Wereldwijd is Rotterdam uitgeroepen tot één van de meest interessantste steden om te bezoeken. Samen met Rotterdammer Rein maken we een wandeling door het centrum en de Kop van Zuid.

We starten bij het Centraal Station. Er is veel aandacht voor nieuwe, vaak imposante architectuur van de vooral hoge gebouwen die de afgelopen 15 jaar zijn gebouwd. We wisselen dit af met historische gebouwen van begin vorige eeuw.  We brengen een bezoek aan Museum Rotterdam, waar we wandelen door de ontwikkeling van de stad.
Vandaar gaan we langs de Laurenskerk door naar de Markthal. Verwonder je over het mooie plafond en ontspan even met een lekker drankje. Via de Witte de Withstraat, met een veelzijdig aanbod aan galeries en leuke eettentjes, stappen we uiteindelijk bij de Veerhaven in de watertaxi om richting het ‘Manhattan aan de Maas’, de Kop van Zuid te varen. Na een bezoek aan Hotel New York en het NHOW hotel vervolgen we onze tour richting het appartement van de Rotterdamse kok om ons culinair te laten verwennen.

Aangekomen bij het appartement van de Rotterdamse kok worden wij ontvangen met een glas bubbels. Bij mooi weer doen we dat op het dakterras met een schitterend uitzicht over de skyline van Rotterdam. Er is een open keuken, dus genoeg gelegenheid om de kok bezig te zien met het bereiden van de gerechten.  De koude gerechten kun je gewoon van tafel pakken, de warme gerechten worden op kleine bordjes uitgeserveerd terwijl je geniet van het uitzicht vanuit de woonkamer of het dakterras. De sfeer is ongedwongen en er is genoeg gelegenheid om de ervaringen van de middag uit te wisselen. Een unieke afsluiten van een middag Rotterdam!

Kortom, een uitdagende wandeling waar minder aandacht zal worden gegeven aan feitelijkheden, maar de gids zal zijn enthousiasme over zijn stad op je overbrengen, waardoor je na het diner begrijpt waarom Rotterdam wereldwijd zo populair is geworden.

Programma:

Aanvang 13:30 — Ontvangst in de hal van Rotterdam CS. Om een eerste indruk te krijgen van het grootstedelijk karakter van de stad, laat Rein je gelijk even kennis maken met het nieuwe station van Rotterdam, waar de afgelopen 10 jaar aan is gewerkt. Het resultaat mag er wezen! Via het winkelcentrum “Central Plaza” lopen wij richting Coolsingel.  

13:45 — Aankomst Stadhuis. De centrale hal wordt bezocht en daarna zul je de rust ervaren van de binnentuin. Vervolgens bezoeken we de hal van het “Timmerhuis”. Het verschil van een eeuw in architectuur wordt je meteen duidelijk.  Oordeel zelf wat je het mooiste vindt.

14:15 — Bezoek aan het Museum Rotterdam. Hier krijg je meer inzicht in betekenis van de haven voor de stad. Ook is er een maquette van Rotterdam van voor het bombardement. Daarna vervolgen wij onze weg via de Meent richting Laurenskerk. Na de Laurenskerk lopen wij richting de Markthal.

15:30  — Aankomst Markthal. Hier kun je even je eigen gang gaan. Geniet van geweldige plafondtekeningen, maak mooie foto’s of drink even gezellig een drankje met elkaar.

16:15 — Vertrek Markthal richting de Witte de Withstraat. Voordat we daar aankomen lopen we langs het beeld van Zadkine en over de steigers van het Maritiem museum. De Witte de Withstraat is een levendige, hippe straat met allerlei leuke restaurantjes, cafés en galeries. Na de Witte de Withstraat lopen wij richting het Scheepvaartkwartier.

17:00 — Vertrek met de watertaxi vanuit de Veerhaven richting de Kop van Zuid. We lopen door Hotel New York, het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn, de beroemde trans-Atlantische verbinding tussen Rotterdam en New York. Ook nemen we een kijkje in de bar en restaurant van het Nhow Hotel, een staaltje eigentijdse hoogbouw waar Manhattan jaloers op is.

17:45 — Vertrek voor diner bij de Rotterdamse kok.

18:00 — Aankomst voor het diner. Je wordt hartelijk ontvangen met een glaasje bubbels (bij mooi weer op het dakterras). Daarna genieten we met elkaar van een walking diner. Kleine gerechten, geserveerd terwijl we gezellig met elkaar napraten over deze middag. De koude gerechten staan op tafel.

20:00 — Vertrek per tram/metro richting Rotterdam CS.

20:15 — Aankomst Rotterdam CS, eenieder vervolgt zijn weg.

 

PRAKTISCH

Aanvang: 13:30, verzamelen in de hal van het Centraal Station Rotterdam.

Einde: rond 20:00 op het Rotterdam CS.

Het programma is inclusief:

  • Gids
  • Entree museum
  • Watertaxi
  • Walking Diner + drankjes tijdens diner

Het programma is exclusief:

  • OV kosten/parkeerkosten
  • Consumpties gedurende de stadswandeling

Prijs: € 79,50 p.p.

Aantal deelnemers: minimaal 8 personen, maximaal 14 personen

Data 2017: vrijdag 10 november en vrijdag 8 december

 

LOCATIE

We starten en eindigen bij Rotterdam Centraal Station. We verzamelen aan de voorzijde, bij de Tourist Information. De route die we gedurende de dag lopen is ongeveer 6 km, met een tussenstop bij het museum en de Markthal. Na het diner op de Kop van Zuid begeleidt Rein de groep met het OV (tram of metro) terug naar Rotterdam Centraal Station.

Auto/parkeren:

Bij het Schouwburgplein 2 is er een parkeergarage en ondergrondse fietsenstalling voor de ingang van Rotterdam C.S. Je kunt vooraf een parkeerplaats reserveren via  www.parkereninrotterdam.nl  (een dagkaart kost €10,-, dit is voor max. 10 uur). De fietsenstalling is gratis.

 

WIE

Rein Lanting is een actieve 60 plusser en Rotterdammer in hart en nieren. Hij laat zijn stad graag zien aan bezoekers.  Vooral de bijzondere en onverwachte plekken hebben zijn voorkeur. In het weekend is hij regelmatig de gastheer aan zijn eettafel, terwijl zijn gasten genieten van een heerlijk diner. Activiteiten op het water hebben zijn passie. Roeien en zeilen is hem met de paplepel ingegoten. Rotterdam is een stad die je moet leren kennen om er van te houden.  Hij is enthousiast om daar zijn steentje aan bij te dragen.

INTERESSE?

Lijkt het je leuk om mee te gaan op deze echte Rotterdamse tour? Schrijf je dan in op 1 van de volgende data:

Klik op de foto's om ze te vergroten

Valérie den Haan

Ben jij een LEVENSLUSTIGE en ACTIEVE 60plusser die volop in het leven staat?
Heb je zin om nieuwe, positieve ervaringen op te doen?
Wil je graag iets bijzonders doen, iets leren of jezelf ontwikkelen?
Lijkt het je leuk om met andere mensen in contact te komen?

Welkom bij 60plusEndus! Een initiatief voor eigentijdse 60plussers met bijzondere, unieke en kwalitatief goede (natuur)belevenissen, workshops, reizen en dagtrips van deze tijd.

Ben jij die ondernemende 60plusser, die een workshop of andere activiteit via ons wil organiseren? Leuk als je contact met ons opneemt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Lees meer Stel een vraag