REVIEWS

Fietstour Bergen

"Het was een leuke dag. Verrassend was het zien van park Meerwijk, wat een prachtige huizen! Bijgaand info-blad is helemaal goed en de fietsen die Yvon huurde waren prima! Het zou natuurlijk helemaal leuk zijn als we ook toegang konden krijgen tot één (of twee) van die mooie huizen om ook de binnenkant te kunnen zien. Hoop van harte dat je deze tour in je programma kan houden!"

M. Wagenaar

Oktober 2017

Kleuren en Kwasten Bergen

"Ik heb vandaag een fantastische dag gehad in Bergen en Yvon is een leuke vrouw die veel wist te vertellen over haar Bergen. De schilder workshop was erg leuk om te doen en ik heb weer veel bij geleerd. Ook bedankt voor de leuke attentie met lieve boodschap en ik doe binnenkort graag nog een keer een keuze uit je aanbod"

R. van der Starre

September 2017

Leven in het ritme van de seizoenen

"De workshop van Marlies in Leersum was boeiend. Het programma is waardevol, iedereen haalt daar wel iets uit! Marlies is erg goed in luisteren en we mochten ook achteraf om haar hulp en tips vragen. Jammer van de regen, ik had graag de moestuin bekeken. Er werd wel een mand met verse producten uit de moestuin gebracht. We kregen een heerlijke pompoen lunch, warme soep om de handen te warmen en lekkere pompoenbroodjes. Ook kregen we verse boerenkool en een zakje vergeetmenietjes mee naar huis. Een leuke workshop en de lunch was heerlijk. Alles was goed verzorgd! Valérie ik vind dat je de begeleiding op een hele leuke manier doet. Heel betrokken en je reageert snel. Ik zou zeggen: ga zo door!"

I. Hoogendijk

September 2017

Wandeling door het universum

"Het was heel leuk en interessant. Pluim voor de mensen daar. De wandeling was leuk en Jos kon goed vertellen over Enkhuizen. De lunch was uitstekend, en Theo heeft heel leuk en boeiend over de sterrenwacht verteld. Al met al een heel leuke dag gehad en zeker de moeite waard!"

T. Hollenberg

September 2017

Kleuren en Kwasten Bergen

"Vandaag weer echt het Zwitserleven-gevoel. Wat een heerlijke dag! Met dank aan onze humorvolle dorpsgids én lerares in de beginselen van de schilderkunst, Yvonne Bos-Eijsen. Allemaal trots met een mooi doekje naar huis! En het lieve persoonlijke cadeautje van Valérie, heel attent!"

M. van Egten

September 2017

Wandeling door het universum

"Wij hebben een hele leuke, gezellige en interessante dag gehad. We werden ontvangen door Ineke, Theo en Jos met koffie met cake en kregen eerst uitleg. Daarna gingen we onder leiding van Theo de wandeling naar Enkhuizen maken. Hij wist veel te vertellen onderweg en in Enkhuizen hebben we een heerlijke lunch gehad. Weer terug bij Orion aangekomen, werden we rondgeleid door Jos en allemaal heel bevlogen vrijwilligers, er werden proefjes gedaan en heel veel uitgelegd over ons zonnestelsel. Het was zeker de moeite waard. Theo, Ineke en Jos bedankt! Zou heel graag weer iets boeken"

T. Tiben

September 2017

Beedhouwen op het strand

"Heerlijk gebeeldhouwd op het Scheveningse strand, geweldig leuk! Het beeldje is gemaakt voor mijn man, voor ons 35-jarige huwelijk. Mijn man was heel blij met het beeldje. Bedankt voor de goeie les Marianne den Otter en Valérie voor de organisatie"

M. Elenbaas

September 2017

Wandeling door het universum

"Ik heb een ontzettende leuke dag gehad. Ineke en Theo zijn heel attent en de rondleiding was heel interessant. Rob, die met de wandeling mee was, deed het ook heel goed en gaf heel veel veel informatie. Daarnaast hebben we heerlijk geluncht. Ik vind het zeker voor herhaling vatbaar!"

Greet

September 2017

Op z'n Rotterdams

"Afgelopen vrijdag een hele leuke rondleiding door een gedeelte van Rotterdam gehad door Rein met aansluitend een heerlijk, goed verzorgd etentje bij hem thuis. Een aanrader door de relaxte manier van rondleiden, het afwisselende programma en natuurlijk het jaloersmakende uitzicht vanuit zijn huis!"

J. Beck

Augustus 2017

Schilderweek op een kasteel in België

"Het was echt geweldig, alles goed verzorgd en heerlijk gegeten, leuke schilderervaring opgedaan en fijne omgeving. Ook het chateau overtrof onze verwachtingen en de mensen waren enthousiast en geven je een thuisgevoel, echt een fijne week gehad"

M. Wouters

Augustus 2017

Op z'n Rotterdams

"We hebben het heerlijk gehad. De wandeling is goed te doen en brengt je op plekjes die je zelf niet zo gauw vindt. De route door Rotterdam is verrassend en afwisselend, ondanks dat wij toch vaak in Rotterdam geweest zijn. Je ziet de stad op een andere manier omdat je op plekjes komt waar je normaliter niet komt. Historie en het heden wisselen zich mooi af. Gids Rein is zeer relaxed en aardig, hij is trots op zijn stad en weet als rasechte Rotterdammer veel van de stad en zijn historie. Het eten was ontspannen en superlekker, Rein kan een gesprek goed gaande houden en je kunt merken dat Henri een professionele kok is. Mooi plekje ook op de zevende etage, we krijgen gewoon zin om een appartement aan de Maas te gaan kopen! Kortom: een geslaagde dag met een smaakvolle en gezellige afsluiter".

A. en T. Bout

Augustus 2017

Uilenexcursie met natuurwandeling

"Ondanks de regen hadden wij een geslaagde middag in Beesd. Wat Marianne vertelde over de uilen was interessant, ze doet dat echt op een leuke en boeiende manier!"

C. van Hal

Augustus 2017

Kleuren en Kwasten-Bergen

"Ik heb een heerlijke dag gehad in Bergen met een gezellig clubje vrouwen. De reis er naar toe is het zeker waard geweest! Ook weer een enthousiaste gids en Yvonne heeft ons heel goed les in het schilderen. Ik vond het toch wel een beetje spannend dat schilderen voor de eerste keer, maar door goede aanwijzingen van Yvonne is het toch nog een heel leuk schilderijtje geworden, ben er toch wel trots op. Kortom weer een heerlijke/ inspirerende dag gehad. Tot de volgende aktiviteit maar weer, ben ik weer van de partij...en mijn kunstwerkje pronkt nu aan de muur!"

E. de Ruiter

Juli 2017

Etsen als de beste!

"Het droge naald etsen is goed bevallen, erg leuk om te doen en ik kan het iedereen aan bevelen. Het is een leuke techniek, en het resultaat mocht er ook zijn (we gingen met 5 etsen naar huis). Ook was het weer reuze gezellig in het atelier bij Diana (je komt ogen tekort). Kortom het was een leerzaam en gezellige dagje workshoppen!"

G. Willems

Juli 2017

Schilderweek op een kasteel in België

De week was heel leuk en sfeervol. Jos en Trix zijn heel vriendelijk en gastvrij en de locatie is prachtig. Het eten was heerlijk en steeds weer verrassend. Ook de mede-cursisten waren heel gezellig en inspirerend. Ik kijk terug op een geslaagde week in de Ardennen!

L. Smit

Juli 2017

Schilder de natuur

"Het was echt leuk, een mooie locatie. Beatrix vind ik een super kunstenaar met heel veel kennis, op alle vragen heeft ze antwoord, goede uitleg, ze liet me vrij maar zag alles en ik voelde me thuis bij haar. We hebben super heerlijk gegeten en een mooi werkstuk mee naar huis genomen, het is een echte aanrader. Valérie bedankt voor de weg naar de workshop toe, het was duidelijk, met fijn contact en het was goed geregeld"

A. Kuijten

Juli 2017

Kleuren en Kwasten-Bergen

"Het was geweldig en ik heb genoten van zowel de rondleiding als het schilderen. Leuke groep, prachtig weer en een fantastische Yvon, die met verve weet te vertellen over haar prachtige dorp. Ik ga er zeker nog en keer naar terug. Dank je wel voor jouw organisatie: ik kijk uit naar een volgend evenement"

L. Vogelzang

Juli 2017

Kleuren en Kwasten-Bergen

"De dag begon met een kopje koffie op een terras in het dorpscentrum. Bergense Yvonne wachtte ons op en na de kennismaking gingen we op ontdekkingstocht in dit mooie dorp. We kregen veel over de geschiedenis van Bergen te horen. De ruinekerk, de Heer van Bergen, de dichter en schrijver Roland Holst, Lucebert en de vele kunstenaars doe het dorp telt. De lunch bij Loetje was prima en daarna gingen we in de tuin van Museum Kranenburgh aan de kunst van het schilderen. Het schilderen was ook erg leuk, ontspannen en inspannend tegelijk"

H. van der Kolk

Juli 2017

Kleuren en Kwasten-Bergen

"Ik vond het heel leuk, rondleiding door Bergen was interessant, prachtig oud dorp! En de workshop was ook heel leuk om te doen, Yvonne was heel aardig en begeleidde alles prima! Iedereen had een mooi schilderij gemaakt, heel verschillend maar met plezier gewerkt. Dank je wel voor je lieve attentie! Ik ga zeker vaker mee met activiteiten, is me heel goed bevallen!"

M. de Haan

Juni 2017

Kleuren en Kwasten-Bergen

"Ik vond het een hele geslaagde dag. Yvon is een enthousiaste vrouw en haar rondleiding was erg leuk. Ik was al vaker in Bergen, maar ik weet nu wat meer over de geschiedenis van dit stadje. Het schilderen vond ik ook heel erg leuk en vooral ook dat we dit deden in de tuin van Kranenburgh met deskundige begeleiding van Yvon! Kortom: ik heb een heerlijke dag gehad en ik ga kijken wat ik nog meer bij 60plusEndus kan gaan doen!"

M. Wagenaar

Juni 2017

Uilenexcursie met natuurwandeling

"Allereerst bedankt voor de zaadjes, ik ga er mijn best op doen. Ik heb genoten van deze trip....ik wist niet goed wat me te wachten stond , maar het was verrassend leuk !!! Mooi dat we de uilen ook konden vasthouden en voelen, en de uitleg van Marianne daarbij maakte het tot een succes. Maar het park heeft me het meest verrast. Het is niet zo groot, bijna intiem, want je bent veel dichter bij de dieren en op die manier zie je meer en beleef je het meer. Voor mij was het een mooie dag...en ik dank jullie daar hartelijk voor"

N. Voulon

Juni 2017

Dagtrip 'Natuurlijk Rotterdam'

"Ik heb een top dag gehad zaterdag! Leuk om te zien en te horen van Sanne (de gids) dat door de jaren heen Rotterdam zoveel is veranderd zowel op architectuur en cultureel gebied. We hadden heerlijk weer, heel leuk was op de fiets door Rotterdam te fietsen, mooie plekken bekeken en als afsluiting de heerlijke biologische lunch. Al met al heb ik genoten van een prettig gezelschap en een super goede gids!".

E. de Ruiter

Mei 2017

Workshop 'Levensverhaal schrijven'

"Het was precies wat ik er van verwacht had, het was heel leerzaam. De locatie was prima en Cees is een aardige man met veel geduld, hij weet veel over schrijven. Ik heb er veel aan de tips van Cees gehad. Ik ga zijn tip om eerst waar te nemen ter harte nemen. Ook heb ik inmiddels een klein boekje in mijn tas om iets op te schrijven. Valerie, ik denk dat ik nu wel verder kan, misschien een keer een vervolg hierop?"

R. Renoult

Mei 2017

60plusEndus Cruise Griekse eilanden

Het was echt een geweldige ervaring. Ik vond alles geweldig op het mooie schip! Onze mooie hutten met eigen badvoorziening. De ontspannen en vrolijke sfeer onderling. De gastvrije en vriendelijke bemanning, die alles met veel gevoel voor humor hebben gedaan om het ons naar de zin te maken. Ik heb een week lang gelachen. De kok was onovertrefbaar met zijn heerlijke gerechten. Iedere ochtend werd met 'el capitano' overlegd waar we i.v.m. het weer het beste naartoe zouden kunnen varen. Een hoogtepunt vond ik de barbecue in een mooie baai, waar ook gezwommen en gesnorkeld kon worden. We hebben dorpjes met hun kleine straatjes en witte huisjes en een prachtig oud klooster hoog in de bergen bezocht. Wat erg leuk was, was dat toen één van ons jarig was de bemanning tot onze grote verrassing een feestje heeft georganiseerd met zelfgebakken taart en champagne. Ik ben nu weer thuis, maar kijk met een gevoel van heimee terug op deze reis. De samenwerking met SWS is een heel leuk initiatief, super dat je dit ons op deze wijze kunt aanbieden. Dank julle wel lieve bemanning en dankjewel 60plusEndus!

L. Kerkhoff

Mei 2017

Beeldhouwen op het strand

"Wij hebben een hele leuke dag gehad! Marianne is een enig mens en deed het heel leuk. Het was nog veel leuker dan ik had gedacht. De locatie was perfect. Met een privé parkeerplaats dichtbij het strand. Het was wel warm, maar we hadden ook een lekker windje erbij. Ik heb mijn collega's hier al enthousiast gemaakt. Ze gaan zich ook abonneren op de nieuwsbrief van 60plusEndus. Ik heb me inmiddels samen met mijn vriendin Emmy opgegeven voor de culinaire tour door Rotterdam. Daar verheugen we ons ook enorm op. Met hartelijke groet, mede namens mijn zus Annemiek, R. Vervoort".

R. Vervoort

Mei 2017

Dagtrip 'Natuurlijk Rotterdam'

"Het was een gezellige dag. Leuke alternatieve route. Leuke gids. Nu ben ik bekend in Rotterdam en het leuke van deze tocht was dat je op aparte plekken kwam waar je normaal niet komt. Dank je wel. Het was echt een leuke verrassende dag gister! Genoten dus. Succes met het organiseren 60plusEndus!"

L Blokland

Mei 2017

Beeldhouwen op het strand

"Het was een heerlijke, ontspannen workshop onder enthousiaste en goede begeleiding van Marianne en zeker voor herhaling vatbaar. De locatie was prima, vanwege het warme weer onder een afdak. Ik kan me voorstellen dat het ook geweldig aanvoelt op het strand met zand tussen je tenen! Beeldhouwen was voor mij de eerste keer en dankzij de goede begeleiding en hulp ben ik met een mooi resultaat naar huis gegaan".

E. Geenen

Mei 2017

Beeldhouwen op het strand

"Het heeft mijn verwachting overtroffen, ik heb het helemaal naar mijn zin gehad zo op het strand, zo lekker bezig zijn met een stuk steen en dan zien wat voor moois je er uit eindelijk van kan maken, geweldig!!! Marianne had het druk om ons zo goed mogelijk te helpen, maar ze heeft het prima gedaan! Het weer vond ik geweldig, de locatie prima. Dus voor mij een heel geslaagde dag! Voor jou Valérie ook een hele fijne, zonnige week toegewenst".

A. Zolak

Mei 2017

Dagtrip 'Natuurlijk Rotterdam'

"Allereerst hartelijk dank voor de vergeet me niet zaadjes, leuke attentie.
Ik kijk met veel plezier terug op een zeer geslaagde zondag. Sanne en Veerle zijn 2 leuke vrouwen die veel te vertellen hebben over Rotterdam voor, tijdens en na de oorlog. Ook vond ik het leuk om kennis te maken met een heleboel verborgen eet-locaties. De afwisseling van lopen, fietsen en varen was ook erg leuk, de lunch was heerlijk en gezellig. Je hoeft niet iedereen bij naam te kennen om een leuk gesprek te hebben.
Dus al met al ben ik een zeer tevreden mens. En ja, natuurlijk hadden we het weer mee, maar ik denk dat ik ook genoten zou hebben als het iets minder was geweest".

M. Hendriks

Mei 2017

Lentewandeling 's-Graveland

"Het was een hele leuke en informatieve wandeling met boswachter Jan Plouvier. De omgeving was super mooi en fantastisch ook voor jong en oud! Vandaag ben ik lid geworden van Natuurmonumenten!"

C. de Jonge

Mei 2017

Golfen voor beginners

"De golfclinic was heel gezellig en we hebben ook aardig wat gelachen. Ook veel geleerd en niet alleen van het golfspel zelf, maar ook de etiquetteregels eromheen. Jan vertelde in zijn hoedanigheid als boswachter ook nog het een en ander over de flora en fauna op het terrein. Jan is een uitstekend verteller en heeft het spel heel goed uitgelegd. De termen afslaan, chippen en putten werden op de oefengreen ineens helemaal duidelijk. Maar dat betekende nog niet dat het eenvoudig was. Toen de twee uur om waren, plakte Jan er nog een uurtje aan vast ("als jullie tenminste zin en tijd hebben"). Ik begrijp nu een beetje meer van de passie die golfers voor hun sport hebben. Kortom, ik heb het zeer naar mijn zin gehad bij de golfclinic. Dank voor de folder met daaraan het zakje vergeet-me-nietjes-zaad - zeer attent.
Hartelijk dank voor het organiseren van deze clinic en ik blijf geïnteresseerd in de activiteiten van 60plusEndus!"

L. Fennis

Mei 2017

60plusEndus Cruise Griekse eilanden

"De cruise was boven alle verwachtingen. Een rimpelloze ervaring. Alles tot in de kleinste puntjes verzorgd. De bemanning is zorgzaam, attent, vrolijk, hulpvaardig en aardig. De kok verdient een schepenster, absoluut culinair. Griekenland is mooi, het varen/zeilen is heerlijk.De Sila is FANTASTISCH!!!!!!
En jij Valérie bedankt voor de zorgzame en blije voorbereidingen"

J. van Huffel

Mei 2017

Uilenexcursie met natuurwandeling

"Ik heb gisteren een hele leuke excursie gehad! Een hele enthousiaste Marianne, die van alles vertelde. In het dierenpark zijn dieren die je niet overal ziet, dus bijzonder. Na afloop de tip gedaan die Marianne gaf, heerlijk nog even op een terras aan de Linge gezeten. Het was ook geweldig weer. Bedankt!"

J. Terpstra

Mei 2017

Uilenexcursie met natuurwandeling

"De uilenexcursie voldeed geheel aan de verwachting. Ik heb weer een aantal dingen geleerd over uilen die ik nog niet wist. De groep was ook goed van samenstelling, niet te groot, zodat uitleg voor iedereen beschikbaar en hoorbaar was. Leuk was ook dat er twee uilen bij waren die van zeer dichtbij bekeken en aangeraakt konden worden. Marianne bedankt voor jouw enthousiaste presentatie!".

De heer van der Ploeg

Mei 2017

Lentewandeling 's-Graveland

"We hebben een erg leuke dag gehad. 's-Graveland is zeker de moeite waard, ook met (klein) kinderen is het een prachtig gebied. Ik kom zeker nog eens terug. Jan was een enthousiaste man die veel wist te vertellen over wat we zoal tegenkwamen. En het zonnetje begon er ook nog bij te schijnen! Dit was zeker een aanrader"

B. van Gasteren

Mei 2017

Workshop 'Levensverhaal schrijven'

"De locatie in Den Haag met openbaar vervoer is prima. Het stukje lopen vanaf het station naar de locatie duurde wat langer dan aangegeven. Het waren de rode stoplichten die daar debet aan waren. De locatie is knus, rustig en gezellig. De lunch was gezellig en in een mooie locatie en een prachtige onderbreking van een intensief programma. Het was voor mij informatief en waardevol. Ik kreeg verrassende tips waar ik veel aan ga hebben. De sfeer was prettig en kameraadschappelijk en Cees is een onderhoudende en een innemende man. Het is prettig te weten dat ik nog eens een beroep op hem kan doen"

E. Teensma

April 2017

Dagtrip 'Natuurlijk Rotterdam'

M. van der Zeijst: "Het was een superleuke dag, goed georganiseerd, uitstekende begeleiding Van Rein en Sanne met goede informatie. Voor herhaling vatbaar. Ik kan natuurlijk niet voor iedereen spreken, maar ik geloof dat de anderen ook een hele fijne dag hebben gehad. Dank en tot een volgende keer".

M. van der Rhee: "Het was een erg leuke toer door Rotterdam, en het weer werkte ook erg mee! We hebben leuke kanten van Rotterdam gezien die je anders niet zomaar vindt. De lunch was ook heerlijk. Ik had nog wel meer willen zien!"

M. van der Zeijst en M. van der Rhee

April 2017

Kleuren en Kwasten-Bergen

"Het was een hele leuke en creatieve dag! Ik heb genoten! Hele leuke mensen ontmoet en dat is zo leuk. Yvon is geweldig, zij heeft ons Bergen laten zien. Het kleuren en kwasten/schilderen was een beleving. Iets waar ik in door wil gaan. Al met al: het was een dag, die voldeed aan mijn verwachtingen".

G. Cornelissen

April 2017

Dagtrip 'Natuurlijk Rotterdam'

"De fietstour was leuk, informatief, gezellig en voor herhaling vatbaar. De toelichtingen door beide gidsen waren goed. Het was een gedeelte van Rotterdam waar je normaal niet zo snel heen gaat. Wandeling, fietsen en food was goed. Ik hou mij aanbevolen voor meer van dergelijke onverwachte rondleidingen!

Ook voor wandelen in de natuur (helaas ben ik voor de wandeling in ’s-Graveland niet in het land) heb ik grote interesse".

L. Boekestein

April 2017

Workshop linosnijden

"Ik heb een fantastische dag gehad bij Diana. We waren met 5 cursisten, bijna privé les gekregen. Zelf ging ik er heel blanco naar toe en ik had heel gauw een voorbeeld gevonden in haar atelier.En jawel: ik ging met een mooi werkstuk naar huis. Diana had voor iedereen voldoende tijd en geduld.
Bedankt voor je aanbod en ik blijf 60plusEndus volgen!"

B. Kruger

April 2017

Dagtrip 'Natuurlijk Rotterdam'

"Ik vond het enorm leuk. Het weer zat mee, de lunch was enig, dat zou je toch als leek nooit gevonden hebben! Sanne en Rein deden het heel leuk en waren gezellig. Ik heb mooie foto's kunnen maken en het is zeker voor herhaling vatbaar. De groep klikte ook. Vijf dames, waarvan ik er één ben, gaan in de toekomst meer afspreken, nou hoe leuk is dat!!! Dus missie geslaagd, dankjewel voor het initiatief!"

N. Blok

April 2017

Workshop Linosnijden

"We hebben het prima naar ons zin gehad, alleen vliegt de tijd als je zo lekker creatief bezig bent. Het resultaat was dat we naar huis gingen met een paar mooie lino's. Diana doet ook iets met droge naald techniek, daar kregen we een mailtje over, dus hou ik me aanbevolen. Nog bedankt voor de leuke attentie (vergeet-me-nietjes)".

G. Willems

April 2017

Workshop linosnijden

"Misschien wel leuk om te melden, dat de workshop linosnijden zeer geslaagd was afgelopen zaterdag. Diana legt het goed uit, een gezellige vrouw met passie voor haar werk. Iedereen ging met een paar mooie lino-afdrukken naar huis".

J. Serruys

April 2017

Dagtrip 'Natuurlijk Rotterdam'

"Het contact met Valérie van 60plusEndus was prettig, voelde attent aan en alles was goed doorgesproken.
Met een groep vrienden namen we deel aan de fietstour. 2 enthousiaste begeleidsters namen ons op de fiets op sleeptouw langs verrassende plekken, die we zelf nooit gevonden zouden hebben. We reden dwars door de stad, langs havens, over bruggen en met de fiets de boot op. We deden bekende historische plekken aan, zagen architectuur waar de stad beroemd om is en kregen ter plekke gedetailleerde uitleg. We bezochten ook kleinschalige projecten en eigentijdse initiatieven, zoals daktuinen, voedseltuinen en culinaire broedplaatsen. Daar hielden we pauze voor lunch met locale producten en om kennis te maken met de hipsters van de Maasstad anno nu. Opgeladen door de energie van het zich steeds vernieuwende Rotterdam togen we tevreden huiswaarts.
De kwaliteit van het uitje was zeer goed en we gaan het het uitje zeker aan anderen aanbevelen".

E. Berendts (vriendengroep van 7)

Maart 2017

Workshop 'Je leven in beeld'

"Het was bij Rita een bijzondere mooie dag. Rita is een warm persoon met veel talenten en kwaliteiten. Ze inspireert, motiveert en brengt je een stapje verder in een mooi proces. Tevens een heel gezellige dag met een lekkere gezonde lunch. Ik vind het een aanrader als je aan jezelf wil werken, en het resultaat is verrassend. Rita nogmaals hartelijk dank".

K. Rolvink

maart 2017

Workshop 'Levensverhaal schrijven'

"Het was een bijzondere ervaring om via 60plusEndus deze schrijfworkshop te volgen. Ik hoopte op nieuwe inspiratie voor mijn eigen schrijven en dat heeft Cees meer dan waar gemaakt. Alle valkuilen die je tegen kunt komen heb ik ervaren en het zoeken naar synoniemen heeft mijn ogen geopend. Het resultaat is dat ik mijn familiekroniek nu af heb kunnen maken. Het voelde prettig dat er van te voren even contact was met Valérie om te kijken of alles goed geregeld was. En wat te zeggen van het vervoer vanaf het station met Cees naar de locatie (er bleken geen bussen te rijden). Hartelijk dank voor de perfecte begeleiding van zowel Valérie als van onze trainer Cees van Dijk".

H. van der Kolk

Januari 2017

Workshop 'Levensverhaal schrijven'

"Cees leert je wat het verschil is tussen het schrijven van letters die woorden vormen
en het vertellen van een verhaal, vol spanning, humor en emotie. Cees vertelt je wat het verschil is in het schrijven van een autobiografie, een verhaal, een column of een blog. Ik heb erg genoten van de workshop schrijven, heb veel genoten van het enthousiasme en het moordende tempo van Cees. Een mooie dag met veel plezier, veel nuttige informatie, en een echte aanrader voor iedereen die schrijven leuk vindt".

T. Runhaar

Januari 2017

Winterwandeling Delft

"Ik heb geen idee meer hoe en waar ik voor het eerst over 60plusEndus gehoord/gelezen heb, maar het trok wel meteen mijn aandacht. Het contact met Valérie was elke keer weer prettig en bij een telefoongesprek wat ik met haar had was duidelijk te merken dat zij er zelf aardigheid in heeft en openstaat voor ideeën. Mijn eerste uitje georganiseerd door 60plusEndus was een stadstour in Delft. Stadsgids Peter heeft ons met enthousiasme heel veel uitleg gegeven en veel laten zien. Het was een heel gezellige dag en ik kijk uit naar een volgend uitje!"

A. van Gelder

December 2016

Workshop 'Je leven in beeld'

"Voor aanvang prettig en goed contact gehad met Valérie. Ze reageert uiterst snel op vragen of opmerkingen. Bovendien is ze oprecht geïnteresseerd, wenst je succes en is ook na afloop benieuwd hoe je het hebt gehad. Ik ervaar dit als prettig. Ontvangst uitermate gastvrij met een lekkere kop koffie en 's middags een lunch. Rita is een bijzondere vrouw, zij zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt, wat uiteraard essentieel om je wat kwetsbaarder te kunnen opstellen. Het was een fijne, intensieve, emotionele, verhelderende en ook bevestigende dag.
Niets geen zweverigheid en als je bezig bent met het uitknippen of scheuren uit tijdschriften (nodig voor je "inspiratie board") merk je dat er onbewust "iets" bezig is met je. Je bent verbaast als je het gaat opplakken, wat er met je gebeurt als je zelf verklaart wat je hebt gemaakt. Aangevuld met Rita's waardevolle verklaringen. Kennelijk wist ik het voor me zelf wel aardig, maar was net dat extra duwtje prettig ter bevestiging

Kortom, ik kan de workshop aanbevelen. Aarzel je: geef het een kans, je zult er geen spijt van krijgen!"

E. Teensma

December 2016

Winterwandeling Delft

"Voor het eerst deelgenomen aan een activiteit van 60plusEndus. Best wel spannend, maar enorm meegevallen. We hebben heel veel gezien en gehoord. Gids Peter was heel enthousiast en een aangenaam verteller. We hadden een heel gezellig groepje en de dag is omgevlogen. Het was een hele geslaagde dag en een mooie eerste kennismaking met de 60plus club! Voor herhaling vatbaar!"

B. van Scheijndel

December 2016

Digitale fotoboeken maken

"Eindelijk was het zover: de workshop “Digitale fotoboeken maken”. Valérie heeft goed contact met ons gehouden, om er voor te zorgen dat de afspraak soepel verliep.
Karin had drie digitale fotoboeken uit eigen repertoire meegenomen, zodat ik de verschillen kon zien tussen haar fotoboeken en de “standaard” fotoboeken.
Allereerst legt ze uit welke aanbieders er zijn op Internet, waar de verschillen in zitten en waarom zij kiest voor een bepaald programma. Karin geeft goede tips hoe je je kunt voorbereiden (kies bijvoorbeeld een thema), en vertelt je waarom je bepaalde foto's wel of niet gebruikt. Ze helpt je zowel met het programma als met ideeën over de inrichting van het boek. Zo hebben we samen een goede start gemaakt voor mijn digitale fotoboek over Marokko. Wil je een mooi en bijzonder exemplaar hebben, moet je er wel tijd in steken, maar het werkt wel verslavend!

Een leuke en leerzame dag met een bevlogen “docent” die goed op de hoogte is van allerlei toepassingen en mogelijkheden! Zeer zeker een aanrader".

A. Priem

December 2016

Winterwandeling Delft

"Na een korte wandeling zijn we koffie gaan drinken om even kennis te maken. Gezellige dames, het klikte prima. Peter is een uitstekende gids. Wat heeft deze man een kennis van Delft! Met de dames lunchen en daarna verder met de wandeling langs De Prinsenhof en andere delen van Delft. Tegen vier uur met z'n allen wat drinken en dat was het einde van een mooie informatieve wandeling door deze prachtige, later verlichtte stad. Dank je wel Valérie dat je deze wandeling mogelijk hebt gemaakt en graag tot een volgende keer".

L. Verhagen

December 2016

Workshop linosnijden

"De workshop wordt gegeven in een oude school, voor 60 plussers echt een
nostalgische plek! Warm welkom, leuke sfeer en Diana weet iedereen enorm te enthousiasmeren! Het is handig om thuis een ontwerpje te maken zodat je meteen aan de slag kunt en je optimaal gebruik kunt maken van de tijd. Diana is een leuke vrouw, je voelt je echt op je gemak en we hebben het gezellig gehad met elkaar.
En ik ga ook nog naar huis met iets waar ik echt blij mee ben!"

Y. Rose

November 2016

Workshop linosnijden

"Eindelijke was het dan zover: mijn eerste workshop via 60plusEndus bij Diana van Hal. Van tevoren was ik goed op de hoogte gehouden door Valérie den Haan of de workshop doorging.
De locatie in Dordrecht was makkelijk te vinden aan de hand van de routebeschrijving. Omdat ik zelf van het openbaar vervoer gebruik maak was het handig dat die dicht bij het station was. Het atelier van Diana is een oud schoolgebouw zoals je die echt vroeger zag met hoge plafonds en veel daglicht. Het was ruim en gezellig ingericht en natuurlijk kon je er veel werk van Diana zien.
Je hoeft je niet perse voor te bereiden op deze workshop, natuurlijk is het wel leuk als je een idee hebt wat je wilt maken. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen om een leuk resultaat te krijgen. Ook kan je uit het werk van Diana en voorbeelden wat anderen gemaakt hebben inspiratie opdoen. Leuk om zelf aan zo’n pers te draaien en spannend als je het papier optilt hoe het geworden is.
Diana was heel hartelijk en hulpvaardig. Je kunt wel merken dat ze heel ervaren is met lesgeven. Ze gaf tips om het net wat spannender te maken. Het was heel leerzaam en gezellig om te doen.

Ik zou deze workshop iedereen aanraden. Dat ik tevreden was over de begeleiding blijkt wel uit het feit dat ik gelijk een volgend evenement heb geboekt!"

A. Kuys

November 2016

Workshop linosnijden

"The workshop with Diana van Hall was fantastic. She was a wonderful teacher and very hands on. Giving us ladies help and suggestions to make and complete our art. I was having such a wonderful time that I actually postponed an appointment to remain at the workshop.
Thank you very much for all your hard work. Hope to have even more workshop choices in the future. I think having a site dedicated to a place where seniors can search for fun things to remain socially active is a great idea.

I look forward using this site for other artistic and creative things to do in the future!"

M. Campbell

November 2016

Valérie den Haan

Ben jij een LEVENSLUSTIGE en ACTIEVE 60plusser die volop in het leven staat?
Heb je zin om nieuwe, positieve ervaringen op te doen?
Wil je graag iets bijzonders doen, iets leren of jezelf ontwikkelen?
Lijkt het je leuk om met andere mensen in contact te komen?

Welkom bij 60plusEndus! Een initiatief voor eigentijdse 60plussers met bijzondere, unieke en kwalitatief goede (natuur)belevenissen, workshops, reizen en dagtrips van deze tijd.

Ben jij die ondernemende 60plusser, die een workshop of andere activiteit via ons wil organiseren? Leuk als je contact met ons opneemt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Lees meer Stel een vraag