Schilder de natuur!

Met de natuur als inspiratiebron

Wil je ook eens een prachtige bloem of je favoriete dier schilderen? De ervaren Huizense kunstenares Beatrix Frederiks helpt je graag verder, zij begeleidt je vanaf de eerste penseelstreken tot een zelfgeschilderd schilderij.

De dag start met koffie/thee en lekkers, waarbij besproken wordt wat je wilt gaan schilderen. Dan wordt de eerste opzet gemaakt. Halverwege de middag hebben we met elkaar van een heerlijke lunch. De lunch bestaat uit luxe vers gebakken broodjes met o.a. zalm en rosbief. Dan gaan we verder: we gaan het schilderij uitwerken, door nog een laag te schilderen, waarna de schaduw en en lichtpartijen aangebracht worden. Iedereen leert iets over kleur, vorm, schilderen en het kunstenaarsbestaan. Tijdens de workshop worden foto’s gemaakt, deze krijgt je later gemaild.

Als je ca. 16:00 uur stopt, zul je met trots kijken naar het doek op de ezel, met het gevoel van….Yes….Ik heb het gedaan en het is me gelukt! De workshop wordt afgesloten met een nabespreking: onder het genot van een hapje en een drankje vertellen we elkaar over ons gemaakte schilderijen vertellen.

 

PRAKTISCH

Aanvang: 10:00

Einde: 16:00

Het programma is inclusief cursusmateriaal en lunch

Prijs: €95,- p.p.

Aantal deelnemers: minimaal 2 personen, maximaal 4 personen. De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Data 2017: zaterdag 28 oktober & zaterdag 11 november

Data 2018: zaterdag 13 januari, zondag 18 maart & zaterdag 12 mei

 

LOCATIE

Het adres is Zomerkade 314 in Huizen. De workshop worden gegeven in het atelier van Beatrix. In de serre staan 2-3ezels plus een tafel we met z’n allen lekker aan kunnen werken.

Auto/parkeren: Bij de locatie kun je gratis parkeren.

Openbaar vervoer: Vanaf station Naarden/Bussum neem je bus 100 naar Blaricum via Huizen. Je gaat eruit bij stop ‘Mark’. Vanaf hier is het 3 minuten lopen naar Zomerkade 314.

 

WIE

Beatrix Frederiks is in hart en nieren een kunstschilder: zij schildert met passie voor detail allerlei flora (veel tulpenschilderijen) en fauna (de kracht van o.a. een geschilderde ram, leeuw of hert). Beatrix werkt met acrylverf op doek, soms, als het voorbeeld erom vraagt, met paletmes, maar meestal met krachtige penseelstreken en probeert zij de kracht en de zachtheid van het object te schilderen in natuurgetrouwe kleuren. 

Na 15 jaar in het buitenland wonen en veel rondreizen, wist ze dat ze moest schilderen. Vooral de tulp inspireerde haar, omdat het nog steeds het visitekaartje van Nederland is. Al vrij snel werd zij gevraagd door het Ministerie van Economische Zaken, om 7 grote tulpenschilderijen te maken voor de Wereldtentoonstelling in Aichi/Japan. Vele landen zouden volgen en haar werk hangt dan ook wereldwijd. Ieder jaar zijn haar tulpenschilderijen te zien en te koop in de Keukenhof/Lisse. Naast het exposeren van haar werk, in het binnen-en buitenland, geeft zij schilderlessen, dagworkshops en privéles.  

INTERESSE?

Heb je zin om samen in een gezellige, ontspannen sfeer te leren schilderen?

Klik op de foto's om ze te vergroten

Valérie den Haan

Ben jij een LEVENSLUSTIGE en ACTIEVE 60plusser die volop in het leven staat?
Heb je zin om nieuwe, positieve ervaringen op te doen?
Wil je graag iets bijzonders doen, iets leren of jezelf ontwikkelen?
Lijkt het je leuk om met andere mensen in contact te komen?

Welkom bij 60plusEndus! Een initiatief voor eigentijdse 60plussers met bijzondere, unieke en kwalitatief goede (natuur)belevenissen, workshops, reizen en dagtrips van deze tijd.

Ben jij die ondernemende 60plusser, die een workshop of andere activiteit via ons wil organiseren? Leuk als je contact met ons opneemt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Lees meer Stel een vraag