Kleuren & Kwasten – Rondleiding Bergen

Het prachtige Bergen: een rondleiding en schilderworkshop in 1!

Wandelen en creatief bezig zijn in een prachtige, sfeervolle omgeving: wat een uitstekende combinatie!

We verzamelen op het gezellige dorpsplein van Bergen bij restaurant Loetje, waar we eerst even een kop koffie of thee drinken met elkaar. Vanaf daar gaan we op pad met de ervaren Bergense gids Yvon. Zij neemt je mee met haar verhalen over de cultuur en de historie van Bergen.

Na de lunch in één van de leuke restaurants in het centrum van Bergen is het tijd voor het creatieve deel…schilderen!

Schilderen…wat als je vindt dat je dit niet kunt? Dan is het juist verrassend om mee te maken. Goed en fout bestaan niet in deze workshop van 2 uur. In een ontspannen sfeer worden allerlei mogelijkheden qua onderwerp en techniek aangereikt.

Welke kleuren spreken je aan? Het mengen van kleuren is sowieso al magisch: groen, paars, oranje, violet, bruin: je maakt ze in een handomdraai. En dan? Laat dat maar aan jouw gevoel over.

Dan wordt het stil in de groep en kun je de vogels horen fluiten. Iedereen is geconcentreerd bezig. Aan het eind kunt je je verwonderen over de resultaten en de verhalen achter de gemaakte kunstwerken.

 

PRAKTISCH

Aanvang: 11:00 verzamelen bij restaurant ‘Loetje’ (www.bergen.loetje.com) in het centrum van Bergen (’t Plein, op loopafstand van  de parkeergarage en de bushalte)

Van 11:30 – 12:30 Rondleiding Bergen

Van 12:30 – 13:30 Lunch in het centrum (bij restaurant ‘Loetje’)

Van 13:30 – 16:00 Workshop Kleuren & Kwasten

Einde: 16:00

Het programma is inclusief:

  • koffie/thee bij aanvang
  • rondleiding/gids
  • cursusmateriaal

Het programma is exclusief:

  • lunch

Prijs: € 47,50 p.p.

Aantal deelnemers: minimaal 5 personen, maximaal 12 personen

Data 2017: zondag 5 november (prachtige schilderkleuren!)

Data 2018: zaterdag 7 april, vrijdag 11 mei, zaterdag 9 juni en zondag 23 september

 

LOCATIE

De locatie waar we gaan schilderen is afhankelijk van het weer.

Bij goed weer: wordt er geschilderd aan de Hoflaan 26, een laan met oude beuken, die begint in het hart van Bergen bij de Ruinekerk. Daar, in de beeldentuin van museum Kranenburgh, aan de rand van het bos, staan de schildersezels op een mooie plek voor je klaar. Dit is een paar minuten lopen vanaf het startpunt/de lunch.

Bij regenachtig weer: wordt er geschilderd in een binnenlocatie, gelegen op 50 m van het restaurant. De locatie is Galerie Jonk op het Plein, midden in het centrum van Bergen.

Auto/parkeren: op minder dan 5 minuten loopafstand van restaurant ‘Loetje’ bevindt zich een parkeergarage (onder supermarkt Deen). Er zijn ook straten in het centrum, waar je betaald kan parkeren, het tarief is dan €1,90 per uur.

Openbaar vervoer: vanaf station Alkmaar neem je bus 6 naar Bergen. Je stapt uit bij halte Plein en dan is het 2 minuten lopen naar restaurant ‘Loetje’.

 

WIE

Yvon Bos Eyssen (1954) is tekendocente en schilderes (www.schildereninbergen.nl).
Zij is daarnaast ook coach in persoonlijke ontwikkeling, de dorpsgids en marionettenspeelster. (www.defierkroon.nl). Zij heeft de drive om mensen te laten genieten en verbazen en het beste in hen naar boven te halen.

INTERESSE?

Heb je zin gekregen in deze leuke workshop en rondleiding in het pittoreske Bergen? Schrijf je je dan hier in en laat de voorpret beginnen!

 

Klik op de foto's om ze te vergroten

Valérie den Haan

Ben jij een LEVENSLUSTIGE en ACTIEVE 60plusser die volop in het leven staat?
Heb je zin om nieuwe, positieve ervaringen op te doen?
Wil je graag iets bijzonders doen, iets leren of jezelf ontwikkelen?
Lijkt het je leuk om met andere mensen in contact te komen?

Welkom bij 60plusEndus! Een initiatief voor eigentijdse 60plussers met bijzondere, unieke en kwalitatief goede (natuur)belevenissen, workshops, reizen en dagtrips van deze tijd.

Ben jij die ondernemende 60plusser, die een workshop of andere activiteit via ons wil organiseren? Leuk als je contact met ons opneemt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Lees meer Stel een vraag