(Materie)schilderen op het strand – Scheveningen

~ Van natuurlijk materialen je eigen kunstwerk maken ~

Een schilderworkshop met het strand en de zee als inspiratiebron.

Aan het strand van Scheveningen geeft Marianne den Otter materieschilderworkshops. Bij materie-schilderen wordt er gebruikt gemaakt van diverse, voornamelijk natuurlijke materialen.

In de workshop materie-schilderen wordt een schilderij opgebouwd met gips waarin diverse materialen zoals steen, zand hout, papier, touw, ijzer wordt verwerkt. Op het canvasdoek van 80×60 komt eerst een basislaag van gips en daarna worden er natuurlijk materialen gebruikt die in het gips worden bevestigd. Daarna gaan we met acrylverf het doek verder inschilderen. Zo onstaat je eigen, unieke kunstwerk.

Uiteraard is het mogelijk om de workshop te combineren met een heerlijke strandwandeling, een bezoek aan museum Beelden aan Zee of aan de opgeknapte Pier (met het nieuwe reuzenrad).

 

PRAKTISCH

Aanvang: 11:00

Lunch: van 13:00 tot 13:45

Einde: 17:00

Het programma is inclusief cursusmateriaal & schildersschorten en exclusief lunch

Prijs:

  • € 95,-

Aantal deelnemers: minimaal 5 personen, maximaal 10 personen

Data 2018: nieuwe data volgen z.s.m.

Bijzonderheden: Je kunt als je wilt eigen materialen meenemen. Deze kunnen worden verwerkt in het schilderij. Eventueel kunnen nog niet droge schilderijen later op de dag worden opgehaald.

 

LOCATIE

Vanaf maart worden de strandtenten in Scheveningen weer opgebouwd. De schilderworkskop wordt gehouden bij strandtent Sol, ter hoogte van museum Beelden aan Zee.

Auto/parkeren: Vanaf de snelweg volg je de borden richting Scheveningen badplaats. Er zijn diverse parkeergarages op loopafstand van strandtent Sol en de boulevard.

Openbaar vervoer: vanaf station Den Haag Centraal neem je tram 9 naar Scheveningen en stap je uit bij het Kurhaus of het Circustheater. Vanaf daar loop je over de boulevard in een kleine 10 minuten naar strandtent Sol. Ook kun je vanaf het centrum van Den Haag tram 1 nemen en uitstappen bij museum Beelden aan Zee. Vanaf hier is het circa 5 minuten lopen.

 

WIE

Kunstenares, beeldhouwster en eigenaresse van Art On Tour, Marianne den Otter, is al 25 jaar een bekende beeldhouwster en geeft al jaren diverse workshops. Zij werkt sinds 1990 in steen en in 1997 besloot zij haar eigen atelier te beginnen. Marianne werkt in diverse soorten zoals speksteen, albast, serpentijn, springstone, kalksteen en marmer. Voor haar is de samenwerking met het eeuwenoude materiaal een dagelijkse ontdekkingsreis. Thema’s als geboorte en dood, liefde en eenzaamheid en innerlijke kracht worden veel gebruikt. Marianne exposeert regelmatig in beeldentuinen en galeries. Haar begeleiding is heel persoonlijk en ervaring is niet nodig.

INTERESSE?

Jouw eigen kunstwerk maken op het strand van Scheveningen? Schrijf je in op 1 van de volgende data:

Klik op de foto's om ze te vergroten

Valérie den Haan

Ben jij een LEVENSLUSTIGE en ACTIEVE 60plusser die volop in het leven staat?
Heb je zin om nieuwe, positieve ervaringen op te doen?
Wil je graag iets bijzonders doen, iets leren of jezelf ontwikkelen?
Lijkt het je leuk om met andere mensen in contact te komen?

Welkom bij 60plusEndus! Een initiatief voor eigentijdse 60plussers met bijzondere, unieke en kwalitatief goede (natuur)belevenissen, workshops, reizen en dagtrips van deze tijd.

Ben jij die ondernemende 60plusser, die een workshop of andere activiteit via ons wil organiseren? Leuk als je contact met ons opneemt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Lees meer Stel een vraag