Sloep varen over de Vecht

Een ontspannen middag op de mooie Vecht en Loosdrechtse Plassen

Varend langs weelderig groen en prachtig oude buitenhuizen, onder oude bruggen, door mooie sluizen en langs gezellige terrassen. 

Vaar met de gezellige schipper Michael mee in een Oud Huijzer sloep. Voor één, twee of drie personen heerlijk een dagje ontspannen op het water en genieten van de prachtige rivier de Vecht en de Loosdrechtse Plassen. Een relaxte dag, lekker in de buitenlucht, vol afwisseling. Michael de schipper vaart de sloep, dus jij kunt heerlijk relaxen. De tocht voert o.a. langs universiteit Nijenrode in Breukelen, Loenen, Oud Zuilen, Maarssen. Puur genieten van mooi Nederland!

We verzamelen bij strandpaviljoen ‘De Dikke Muis’. Deze staat te schitteren in het Oude Loosdrecht aan het water in de dorpskern aan een prachtige passantenhaven. We starten de gezellige dag me met een vers kopje koffie of thee. Dan stappen we in de sloep en starten onze tocht. Ooit het huis van Ron Brandsteder gezien, in de Kalverstraat gevaren, of prachtige authentieke theehuisjes gezien langs de Vecht?

Onderweg leggen we aan voor een lunch op één van de gezellige terrassen bij restaurants zoals het mooie en chique Slangevegt, De Olifant, Geesberge, Enya, Le Brasseur, Opbuuren, Belle of De Parel van Zuilen. Of in Loosdrecht, bij op 1 van de terrassen van Port, De Eend, De Otter of De Watertuin. 

Als je het leuk vindt, kun je er zelfs nog een overnachting bijboeken in Logement aan de Vecht. Dit hotel ligt aan de oever van de Vecht, ingericht in één van de prachtige buitenplaatsen waar de rivier zijn roem aan dankt. Je geniet hier in in de parkachtige omgeving van rust, ruimte en schoonheid en je waant je hier terug in de Gouden Eeuw. De zeer stijlvolle inrichting van het ‘Logement aan de Vecht’ is bijzonder en uniek. Alsof de tijd heeft stilgestaan, maar dan wel voorzien van alle comfort en luxe zoals wij dat vandaag de dag graag zien.

Bekijk de video op Youtube voor een impressie.

 

PRAKTISCH

Aanvang: tussen 10:00 en 11.00, afhankelijk van opstapplaats. De tijden en op/afstapplaats zijn flexibel, afhankelijk van je wensen.

  • Aanvang 10:00 bij opstappen in Loosdrecht, bij Strandpaviljoen De Dikke Muis.
  • Aanvang 11:00 bij opstappen sluisje tussen de Loosdrechtse Plassen en de Vecht.

Einde: 16:30

Het programma is inclusief:

  • sapje/frisdrank/water (gekoeld)
  • schipper
  • sloep

Het programma is exclusief:

  • eventuele drankjes/hapjes bij tussenstops
  • Schipper Michael kan ook voor een lunch aan boord zorgen (€ 12,50 p.p.)
  • Schipper Michael kan ook zorgen voor basispakket 1: olijfjes; nootjes; witte wijn (€20,-) OF basispakket 2: olijfjes, nootjes, tapas, kaas, worst, witte wijn of prosecco

Prijs: € 150,- (1/2 personen) en €200,- (3 personen)

Aantal deelnemers: 1 tot 3 personen

Data 2018: vaarseizoen vanaf zaterdag 12 mei: alle data in overleg te reserveren, behalve de dinsdagen.

 

LOCATIE

Deze Oud Huijzer 471 is modern vormgegeven sloep met hoge zijkanten, wat ervoor zorgt dat je in deze mooie sloep heel comfortabel op het water kunt vertoeven en dus kunt genieten van de ruimte en uitstraling van deze compacte tender.  De sloep heeft 2 mogelijkheden: een rondzit of een heerlijk loungedek (zie foto’s). Waar je wilt zitten, is afhankelijk van je voorkeur of het aantal personen. Als er meer dan 2 mensen meegaan, wordt het sowieso de rondzit.

 

Bij regenachtig weer:

We zullen de avond voor aanvang op basis van de weersverwachting de tocht definitief bevestigen. Als het echt slecht weer is, zullen we de tocht helaas moeten verzetten.

Auto/parkeren:

Bij strandpaviljoen ‘De Dikke Muis’ is een groot parkeerterrein, waar gratis geparkeerd kan worden.

Openbaar vervoer:

Lijn 121 rijdt van Hilversum via Oud-Loosdrecht, uitstappen bij de Driesprong.

 

WIE

Deze unieke sloepentocht wordt begeleid door de enthousiaste en zorgzame schipper Michael van Kolfschooten. Hij is een echte waterrat, kent inmiddels het gebied op z’n duimpje en weet dus de meest interessante en de mooiste routes samen met jullie te plannen. Zijn gastvrijheid is hem met de paplepel ingegoten dus…. aan een drankje en hapje zal het niet ontbreken. Mede door zijn humor en aanstekelijke lach wordt het een bijzondere dag!

INTERESSE?

Ga je heerlijk mee varen in een ontspannen setting op de mooie Vecht? Op de volgende data kun je mee en je kunt ons ook mailen voor andere data als je wilt:

 

Klik op de foto's om ze te vergroten

Valérie den Haan

Ben jij een LEVENSLUSTIGE en ACTIEVE 60plusser die volop in het leven staat?
Heb je zin om nieuwe, positieve ervaringen op te doen?
Wil je graag iets bijzonders doen, iets leren of jezelf ontwikkelen?
Lijkt het je leuk om met andere mensen in contact te komen?

Welkom bij 60plusEndus! Een initiatief voor eigentijdse 60plussers met bijzondere, unieke en kwalitatief goede (natuur)belevenissen, workshops, reizen en dagtrips van deze tijd.

Ben jij die ondernemende 60plusser, die een workshop of andere activiteit via ons wil organiseren? Leuk als je contact met ons opneemt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Lees meer Stel een vraag