Uilen excursie met natuurwandeling

Lijkt het je leuk om zo eens van dichtbij uilen te bewonderen en dit in combinatie met een mooie natuurwandeling?

Een origineel uitje waarin je allerlei wetenswaardigheden over uilen leert en deze bijzondere dieren van heel dichtbij kunt bekijken. Na de presentatie heb je de gelegenheid om door het intieme dierenpark te wandelen.

Je wordt ingewijd in de wereld van de uilen en gaat een dagdeel doorbrengen in Uilen- en dierenpark De Paay in Beesd. Van heel dichtbij bewonder je de Europese oehoe en de kerkuil en hoort allerlei wetenswaardigheden. Je wandelt door het park en geniet van de meer dan 80 verschillende soorten dieren, waaronder heel veel verschillende soorten uilen. Ook kun je even lekker ontspannen op een bankje zitten in de kangoeroeweide en genieten van de natuur. In het voorjaar zie je de kleintjes parmantig in de buidel zitten. Of even neus aan neus met de kameel staan of genieten van de capibara die een bad neemt!

Bij aankomst krijg je eerst op het (overdekte) terras van het park een lekkere kop thee of koffie om de dag mee te beginnen. Vervolgens begint de uilenpresentatie en kun je foto’s maken. De presentatie duurt ongeveer een uur. Daarna heb je nog gelegenheid om zelf door het park te wandelen. Wil je hierbij ook uitleg dan kun je dit ter plaatse apart bijboeken voor €2,50 p.p. Deze rondleiding duurt tevens een uur (indien de excursie op een dinsdag of een donderdag plaatsvindt, is er een kleine kans dat het park dichtgaat na de rondleiding door het dierenpark).

 

PRAKTISCH

Aanvang: wisselend, enkele data om 10:00, enkele data 12:00 (zie data)

Einde: 13.00 (als aanvang 10:00 is) of 15:00 (als aanvang 12:00 is)

Het programma is inclusief:

  • Entree Uilen- en Dierenpark Beesd
  • Uilenpresentatie
  • Kop koffie/thee

Prijs: € 19,50 p.p.

Aantal deelnemers: minimaal 6 deelnemers

Bijzonderheden: bij heel slecht weer geen doorgang

Data 2017: vrijdag 20 oktober 12:00

 

LOCATIE
Uilen- en dierenpark De Paay ligt aan de rivier De Linge in Beesd. Het ligt geheel verscholen in tussen de bomen en een wandeling door het park is meteen een natuurwandeling. De grootte is 1,5 ha en de paden zijn bijna allemaal verhard.

Auto/parkeren: 

Doctor A. Kuyperweg 120 te Beesd. Hier kun je gratis parkeren.

Openbaar vervoer:

Kom je met de trein naar station Beesd dan halen we je graag even op (€1,50 p.p. en graag even van te voren even laten weten).

 

WIE
Mijn naam is Marianne Sterk. In het dagelijks leven ben ik allround reisleidster. Ik reis door verschillende landen en neem daarbij groepen mee die graag kennismaken met andere mensen, culturen, landschappen en genieten van op reis zijn. In mijn vrije tijd onderneem ik activiteiten die te maken hebben met dieren. Dit doe ik in samenwerking met Uilen- en dierenpark De Paay in Beesd. Ik geef presentaties in het park, maar ook op locatie.

INTERESSE?

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze fraaie dieren en heb je zin in een uitje in een mooie natuurrijke omgeving? Schrijf je je dan in op 1 van de volgende data:

Klik op de foto's om ze te vergroten

Valérie den Haan

Ben jij een LEVENSLUSTIGE en ACTIEVE 60plusser die volop in het leven staat?
Heb je zin om nieuwe, positieve ervaringen op te doen?
Wil je graag iets bijzonders doen, iets leren of jezelf ontwikkelen?
Lijkt het je leuk om met andere mensen in contact te komen?

Welkom bij 60plusEndus! Een initiatief voor eigentijdse 60plussers met bijzondere, unieke en kwalitatief goede (natuur)belevenissen, workshops, reizen en dagtrips van deze tijd.

Ben jij die ondernemende 60plusser, die een workshop of andere activiteit via ons wil organiseren? Leuk als je contact met ons opneemt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Lees meer Stel een vraag