Workshop ‘Levensverhaal schrijven’

Dierbare herinneringen, leg ze vast

Dit is je kans: maak kennis met de zin van het schrijven van een persoonlijk document, voor jezelf of voor anderen. Daarnaast is schrijven over je eigen leven gewoon heel erg leuk.

Tijdens de schrijfworkshop vind je de balans tussen feiten en emotie, doe je een paar speelse taal- en tekstoefeningen en ontdek je welke stijl het beste bij jou past. Je hoeft niet direct een compleet boek te schrijven om dierbare herinneringen te bewaren. Cees laat bijvoorbeeld ook zien hoe je een speciale episode uit je leven belicht of een bijzondere gebeurtenis als thema neemt. Je krijgt tips om op een handige manier informatie te verzamelen en Cees legt uit hoe je structuur aanbrengt in je verhaal.

Zoals het een workshop betaamt ga je, na het eerste kopje of thee, direct aan de slag met een oefening waarbij je de deelnemers beter leert kennen. Zodra het ijs gebroken is, begint een vrolijke zoektocht naar de rode draad van je verhaal, maak je een flaptekst voor een boek en schrijf je coverteksten voor een magazine. Ook doe je een aantal inspiratie-oefeningen en ga je korte en krachtige teksten schrijven.

‘Zo bewaar je dierbare herinneringen’ is bedoeld voor iedereen die zijn of haar herinneringen wil opschrijven en er misschien wel een boek of magazine van wil maken. Ook voor degenen die al werken aan een (auto)biografie, maar vast dreigen te lopen en behoefte hebben aan advies en ondersteuning is deze workshop een aanrader.

(Lees hier de ervaringen van andere deelnemers)

 

PRAKTISCH

Aanvang: 10:30 (inloop vanaf 10.00)

Einde: 17:30

Prijs: 
€ 95,00 p.p. (exclusief lunch)

Aantal deelnemers: minimaal  6 personen, maximaal 10 personen

Data 2017: zaterdag 4 november (Amsterdam), zondag 10 december (Den Haag) en zaterdag 10 maart (Utrecht)

 

LOCATIE

In Amsterdam is de workshop in de Bovenkamer van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond (adres: Nes 45 te Amsterdam).

In Den Haag is de workshop in het ‘Coachhuis den Haag’ op de Raamweg 4, http://www.hetcoachhuis.nl/locatie/den-haag-raamweg. Dit is een goed te bereiken, sfeervol en licht pand waar o.a. trainingen en workshops worden gegeven.

In Utrecht is de workshop op de 4e verdieping van het pand Catharijeborch, onderdeel van winkel- en kantorencentrum Hoog Catharijne, direct verbonden aan het Centraal Station Utrecht.

Parkeren:

Amsterdam: dit kan langs één van de grachten in de buurt, maar het is vaak lastig om een plekje te vinden. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Q Park De Bijenkorf op Beursplein 15, Mobypark Radisson Blu, Parkeergarage Stopera op Waterlooplein 28, P1 Waterlooplein op Valkenburgerstraat of P1 Centrum op de Prins Hendrikkade 20a. Er zijn ook parkeerplaatsen aan de rand van de stad (8 euro per dag). Je reist dan verder met het openbaar vervoer.

Den Haag: je kunt parkeren in de directe omgeving van de Raamweg 4 (€1,70 euro per uur).

Utrecht: Winkelcentrum Hoog Catharijne beschikt over ongeveer 2.000 parkeerplaatsen. Je kunt het beste parkeren in P1. Met de trap of lift kun je naar de verdieping ‘winkels en kantoren’, je komt dan naast de Albert Heijn in het winkelcentrum. Je loopt langs de Hema naar de uitgang van het complex. Vlak voor de roltrappen naar buiten is de toegang tot het pand Catharijneborgch. Ook aan de buitenkant van het pand, aan de Catharijnesingel 56, kun je het pand betreden. 

Openbaar Vervoer:

Amsterdam: de locatie ‘De Brakke Grond’ is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem de tram naar halte Dam, Rokin of Spui, vanaf daar wandel je in ongeveer 5 minuten naar de Brakke Grond. De dichtstbijzijnde metrohalte is Nieuwmarkt. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten wandelen. 

Den Haag: ongeveer 10 à 15 minuten lopen vanaf het Centraal Station Den Haag of je kunt tram 9 richting Scheveningen nemen en uitstappen bij de Javastraat, vanaf hier is het nog 3 minuten lopen naar de locatie.

Utrecht: Het pand is onderdeel van het Hoog Catharijne-complex en in 5 minuten te voet te bereiken vanaf het Centraal Station en het busstation. Je loopt door het winkelcentrum en volgt de borden naar de Albert Heijn. Langs de AH en de HEMA loop je naar de uitgang van het complex. Vlak voor de roltrappen naar buiten is de toegang tot het pand Catharijneborgch. Ook aan de buitenkant van het pand, aan de Catharijnesingel 56, kun je het complex betreden. 

 

WIE

Als voorlichter bij de overheid, freelance journalist en hoofdredacteur van tijdschriften en websites was Cees dagelijks bezig met tekst en taal. Nu organiseert hij schrijfworkshops en -vakanties, verzorgt hij presentaties over het gebruik van de Nederlandse taal en begeleidt  hij auteurs. Ook redigeert hij teksten en beoordeelt hij manuscripten. Zelf publiceert hij op verschillende websites en schrijft hij teksten voor diverse organisaties.

 

INTERESSE?

Wil je ook zo graag jouw eigen levensverhaal schrijven? Het levert je zeker iets moois op! Neem dan die stap en meld je op één van de volgende data aan:

 

Klik op de foto's om ze te vergroten

Valérie den Haan

Ben jij een LEVENSLUSTIGE en ACTIEVE 60plusser die volop in het leven staat?
Heb je zin om nieuwe, positieve ervaringen op te doen?
Wil je graag iets bijzonders doen, iets leren of jezelf ontwikkelen?
Lijkt het je leuk om met andere mensen in contact te komen?

Welkom bij 60plusEndus! Een initiatief voor eigentijdse 60plussers met bijzondere, unieke en kwalitatief goede (natuur)belevenissen, workshops, reizen en dagtrips van deze tijd.

Ben jij die ondernemende 60plusser, die een workshop of andere activiteit via ons wil organiseren? Leuk als je contact met ons opneemt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Lees meer Stel een vraag